Likérová bábovka
Likérová bábovka

Bábovka s vaječným likérom fotorecept

janger - fotkajanger, 7. februára 2018
Bábovka s vaječným likérom (fotorecept)
Foto: janger

Este minule Vianoce som dostala tuto formu na pecenie. Potom som ju mala takmer rok odlozenu, no a teraz sa neviem s pecenim Zobraziť celý popisEste minule Vianoce som dostala tuto formu na pecenie. Potom som ju mala takmer rok odlozenu, no a teraz sa neviem s pecenim zastavit :-). Toto je uz treti druh, ktory som upiekla. Pouzila som pri peceni vajecny liker. Iste ju upeciem znovu k velkonocnym sviatkom, velmi je chutna.

55 minút
na 175 °C

Suroviny

5 ks
200 g
2 PL
150 ml
250 ml
100 g
250 mg
 na špic noža
16 g
Na vymazanie formy:




Postup

  1. 1

    PL = polievkova lyzica Moja forma na pecenie ma obsah 230 ml. Formu vytrieme rozpustenym maslom, vysypeme mukou, zbytocnu muku z formy vysypeme. Ja davam formu potom do chladnicky. Rozohrejeme ruru na 175 stupnov, klasicky ohrev.

    Bábovka s vaječným likérom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia (izbova teplota) s krystalovym a vanilkovym cukrom vymiesame mixerom na penu.

    Bábovka s vaječným likérom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Za staleho miesania prilievame olej. Potom primiesame vajecny liker. Pridame rozpustene, nie horuce maslo, premiesame. Ako poslednu pridame preosiatu muku, dobre zmiesanu s praskom do peciva a solou. Muku primiesame vareskou, alebo len velmi opatrne mixerom, na pomale obratky. Len tak, aby bola muka dobre vmiesana.

  4. 4

    Cesto vylejeme do formy.

    Bábovka s vaječným likérom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pecieme pri teplote 175 st. asi 55 minut. Piekla som nie uplne v strede rury, ale jednu kolajnicku pod stredom. Pred dokoncenim casu vyskusame spajdlou, ci je cesto upecene.

  6. 6

    Po vybrati z rury nechame takych 10 minut babovku vo forme. Potom ju vyklopime na mriezku a nechame vychladnut.

  7. 7

    Ja som pouzila kupeny vajecny liker. Ale mam tu aj recept na jeho vyrobu. Ak by niekto mal zaujem, tak tu je: https://varecha.pravda.sk/recepty/advocaat-holandsky-vajecny-liker-fotorecept/67223-recept.html

  8. 8

    Minule som piekla tuto babovku, pridavam len tak na ukazku. Tu som piekla zo 4 vajec, takze bola, zial, nizsia.

    Bábovka s vaječným likérom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A este pozdrav vsetkym varechacskym kocurom a kockam od nasej Mišky :-).

    Bábovka s vaječným likérom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

radost
..a už má ma..krabicová dáma..
k tomu bábovka a kávička-spokojná by bola babička..:-)
1x janger
janger
@finczi , dakujem.
@torticka , aj tebe. Viem, ze ty mas rada macky :-).
@farbuska , budem rada, ak vyskusas. A samozrejme este viac, ak budes spokojna.
@mitzy , aj tebe dakujem. Ty mas podarenu profilovu fotografiu ;-))).
@tatranka , dakujem za pochvalu.
Prajem vam vsetkym pekny vecer :-).
jerica
@Janger (7.2.2018 21:27)
Jani, to musím vyskúšať, vyzerá to veľmi lákavo, hoci obmedzujeme múčne, ale táto tvoja bábovečka s toľkými vajíčkami a koňakom, musí byť veľmi jemná a šťavnatá štruktúra , hlavne keď sa jazyk poteší. U nás je skôr ako spotrebovať vaječný koňak, teraz z tvojho receptu to bude veľmi rýchlo:-)Pozdravujem, nech sa v zdraví darí :-)
1x janger
janger
@Jerica (7.2.2018 22:32)

Jarmilka, dakujem za komentar. Babovka je ozaj taka "stavnata", makkucka. Dufam, ze ti bude chutit, ak niekedy spravis. Srdecne ta pozdravujem, prajem vsetko dobre! :-)
braxi
babovečka je super...forma je silikon? Mám podobnú, pripomína mi to operu v Sidney, moja je silikon, netreba ju mazať.


1x janger
lilyre
Recep vyskúšam, vďaka, doma sú " bábovkoví " . A k mačičke Miške, je krásna : máme nového čierneho kocúrika Leonarda a hoci je potvora, všetci sme z neho vedľa ...
1x janger
janger
@Braxi (8.2.2018 06:00)

Dakujem ti za koment, @braxi. Forma je kovova, vyborne pecie. Tiez ju ani netreba vymazavat, ale ja to pre istotu robim. Ma dost take "ostre" detaily a vymazanim sa poistim, aby mi to bez problemu vypadlo :-).
janger
@Lilyre (8.2.2018 08:30)

Tak pozdravuj Leonarda :-). Podarene meno pre kocura :-). Miska je na jedno oko slepa, ale tiez poriadna nezbednica! Dakujem, ze si sa tu pristavila, @lilyre.
mata3636
@Braxi (8.2.2018 06:00)

mne pripomína Tádž Mahal
inak, bábovku môžem odporúčať, s likérom je vynikajúca, voňavá
1x janger
janger
@Mata3636 (8.2.2018 10:38)

Dakujem za koment.
Ta forma od @braxi je asi "pribuzna" formy, ktora sa vola "cathedral", tejto:



haji
Pěkný recept, forma je moc hezká, milá @Janger , nadělá plno parády. No a Miška se také umí najít v každé formě - krabici. @Janger přeji krásný den a přidávám pohlazeníčko pro Mišku, je zlatá!
radox1
@Redakcia (8.2.2018 13:04)

argumentačne som bol ochotny dokazat,ze moj prispevok bol v poriadku,co už.
redakcia
@Conscientia (8.2.2018 12:07)

Pokiaľ nechtiac označíte (osrdiečkujete) Pekný komentár, vymazať to môžete opätovným stlačením rovnakej ikonky.
afataga
Tak teraz neviem, ci nieco nepokazim, ak budem pozdravovat aj nasu fenku :-), cica je krasavica, ved aj babovka, ale Miska sa mi paci viac, ale nejedla by som ju :-)
2x haji a janger
janger
@Haji (8.2.2018 12:07)

Mila @haji , dakujem za pekne slova! Misku som pohladkala od teba. Ja ju ale
casto hladkam :-)....Vzdy, ked mam nejaku krabicu, tak jej ju chvilu necham, nech sa potesi. Povyhryza v nich vzdy diery, neviem, co to ma za zvyk :-). Pozdravujem.
1x haji
janger
@Afataga (8.2.2018 13:35)

Kludne mozes vasu fenku pozdravovat, @afataga :-). A to ti ani neradim, Misku jest, haha...Radsej tu babovku, mozno aj s rumom by sa dala ;-).
1x haji
janger
@Zinnajdha (8.2.2018 14:04)

Aj ja som videla podobne recepty na nemeckej stranke, aj na rakuskej, aj na holandskej, takze medzinarodna :-). Mas pravdu, je vyborna. Dakujem ti za komentik :-).
conscientia
Milá @Janger , môj pán brat by potvrdil, že je tá bábovka skvelá, pretože ju včera piekla mama podľa tvojho receptu - ibaže ju vzal do práce a kobylky známe ako jeho kolegovia sa k nej dostali skôr než on. Citujem citované: "A to len jedna bola?"
1x janger
janger
@Conscientia (9.2.2018 09:41)

Jeeej, no to som rada! Dakujem, ze si dala vediet :-). Tesim sa, ze chutila, @conscientia. Ja ju budem na zelanie piect teraz cez vikend znovu.