Bábovka s vaječným likérom fotorecept
Foto: janger
Este minule Vianoce som dostala tuto formu na pecenie. Potom som ju mala takmer rok odlozenu, no a teraz sa neviem s pecenim Zobraziť celý popisEste minule Vianoce som dostala tuto formu na pecenie. Potom som ju mala takmer rok odlozenu, no a teraz sa neviem s pecenim zastavit :-). Toto je uz treti druh, ktory som upiekla. Pouzila som pri peceni vajecny liker. Iste ju upeciem znovu k velkonocnym sviatkom, velmi je chutna.
na 175 °C
Postup
-
1
PL = polievkova lyzica Moja forma na pecenie ma obsah 230 ml. Formu vytrieme rozpustenym maslom, vysypeme mukou, zbytocnu muku z formy vysypeme. Ja davam formu potom do chladnicky. Rozohrejeme ruru na 175 stupnov, klasicky ohrev.
-
2
Vajcia (izbova teplota) s krystalovym a vanilkovym cukrom vymiesame mixerom na penu.
-
3
Za staleho miesania prilievame olej. Potom primiesame vajecny liker. Pridame rozpustene, nie horuce maslo, premiesame. Ako poslednu pridame preosiatu muku, dobre zmiesanu s praskom do peciva a solou. Muku primiesame vareskou, alebo len velmi opatrne mixerom, na pomale obratky. Len tak, aby bola muka dobre vmiesana.
- 4
Cesto vylejeme do formy.
- 5
Pecieme pri teplote 175 st. asi 55 minut. Piekla som nie uplne v strede rury, ale jednu kolajnicku pod stredom. Pred dokoncenim casu vyskusame spajdlou, ci je cesto upecene.
- 6
Po vybrati z rury nechame takych 10 minut babovku vo forme. Potom ju vyklopime na mriezku a nechame vychladnut.
- 7
Ja som pouzila kupeny vajecny liker. Ale mam tu aj recept na jeho vyrobu. Ak by niekto mal zaujem, tak tu je: https://varecha.pravda.sk/recepty/advocaat-holandsky-vajecny-liker-fotorecept/67223-recept.html
- 8
Minule som piekla tuto babovku, pridavam len tak na ukazku. Tu som piekla zo 4 vajec, takze bola, zial, nizsia.
- 9
A este pozdrav vsetkym varechacskym kocurom a kockam od nasej Mišky :-).
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
k tomu bábovka a kávička-spokojná by bola babička..:-)
@torticka , aj tebe. Viem, ze ty mas rada macky :-).
@farbuska , budem rada, ak vyskusas. A samozrejme este viac, ak budes spokojna.
@mitzy , aj tebe dakujem. Ty mas podarenu profilovu fotografiu ;-))).
@tatranka , dakujem za pochvalu.
Prajem vam vsetkym pekny vecer :-).
Dakujem za versik, @radost. Miska zboznuje krabice a tasky :-).
@katkasugar , @ancicka , @monty , dakujem vam za pochvalu.
Jani, to musím vyskúšať, vyzerá to veľmi lákavo, hoci obmedzujeme múčne, ale táto tvoja bábovečka s toľkými vajíčkami a koňakom, musí byť veľmi jemná a šťavnatá štruktúra , hlavne keď sa jazyk poteší. U nás je skôr ako spotrebovať vaječný koňak, teraz z tvojho receptu to bude veľmi rýchlo:-)Pozdravujem, nech sa v zdraví darí :-)
Jarmilka, dakujem za komentar. Babovka je ozaj taka "stavnata", makkucka. Dufam, ze ti bude chutit, ak niekedy spravis. Srdecne ta pozdravujem, prajem vsetko dobre! :-)
Dakujem ti za koment, @braxi. Forma je kovova, vyborne pecie. Tiez ju ani netreba vymazavat, ale ja to pre istotu robim. Ma dost take "ostre" detaily a vymazanim sa poistim, aby mi to bez problemu vypadlo :-).
Tak pozdravuj Leonarda :-). Podarene meno pre kocura :-). Miska je na jedno oko slepa, ale tiez poriadna nezbednica! Dakujem, ze si sa tu pristavila, @lilyre.
mne pripomína Tádž Mahal
inak, bábovku môžem odporúčať, s likérom je vynikajúca, voňavá
Dakujem za koment.
Ta forma od @braxi je asi "pribuzna" formy, ktora sa vola "cathedral", tejto:
vobec nie je trápna.je aktualna,preventívna a argumentačne obhájiteľná.
Komentár od @Radox1 bol vymazaný.
argumentačne som bol ochotny dokazat,ze moj prispevok bol v poriadku,co už.
Pokiaľ nechtiac označíte (osrdiečkujete) Pekný komentár, vymazať to môžete opätovným stlačením rovnakej ikonky.
Mila @haji , dakujem za pekne slova! Misku som pohladkala od teba. Ja ju ale
casto hladkam :-)....Vzdy, ked mam nejaku krabicu, tak jej ju chvilu necham, nech sa potesi. Povyhryza v nich vzdy diery, neviem, co to ma za zvyk :-). Pozdravujem.
Dakujem za pochvalu, mila @frezia68 , aj tebe :-).
Kludne mozes vasu fenku pozdravovat, @afataga :-). A to ti ani neradim, Misku jest, haha...Radsej tu babovku, mozno aj s rumom by sa dala ;-).
Aj ja som videla podobne recepty na nemeckej stranke, aj na rakuskej, aj na holandskej, takze medzinarodna :-). Mas pravdu, je vyborna. Dakujem ti za komentik :-).
Jeeej, no to som rada! Dakujem, ze si dala vediet :-). Tesim sa, ze chutila, @conscientia. Ja ju budem na zelanie piect teraz cez vikend znovu.