Pečené buchty
Babičkine pečené buchty s lekvárom
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
30-35 minút príprava |
10-15 minút na 175 °C |
Postup- Obe múky preosejeme do nádoby, pridáme zmäknuté maslo
a jeden žĺtok. Do vlažnej vody pridáme cukor a droždie, dôkladne
premiešame, vylejeme do pripravenej múky a pridáme najemno
nastrúhanú citrónovú kôru. Zo surovín vypracujeme vláčne cesto,
ktoré sa nebude lepiť na okraje nádoby. Nádobu prikryjeme
suchou utierkou a odložíme na teplé miesto, kým cesto nevykysne.
- Vykysnuté cesto položíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme
na hrúbku asi pol centimetra. Nožom cesto rozkrájame na rovnaké
časti, ideálne na štvorce. Lyžicou na takto rozkrájané cesto
poukladáme slivkový džem, potom spájame rohy cesta do tvaru
buchty.
- Naplnené buchty poukladáme na vymastený plech, potrieme
druhým žĺtkom a necháme ešte asi 15 minút podkysnúť. Pečieme
v rúre rozohriatej na 175 °C 10 – 15 minút podľa veľkosti buchiet.
|