Ázijské rezance s kuracím mäsom

Autor receptu: daysandjoys

4
porcie

Postup

  1. Čínske rezance dáme variť podľa návodu na balení. Medzitým si nakrájame mrkvu na tenké pásiky, cibuľu na drobné kúsky a brokolicu na malé hlavičky, ktorú dáme variť na 2 min v malom hrnci. Čínske huby zalejeme v miske vriacou vodou a prikryté necháme asi 15 min.
  2. Vo woku zohrejeme rastlinný olej, opekáme cibuľu, potom pridáme nastrúhaný zázvor, chilli, kari a garam masala a chvíľu opekáme. Pridáme nakrájanú mrkvu, nakrájané huby na pásiky, podlejeme vodou a necháme chvíľu dusiť. Brokolicu pridáme až neskôr aby nebola moc rozvarená. Pridáme sójovú omáčku, prelisovaný cesnak a zalejeme 1cl vody s hladkou múkou, čím nám vznikne hustejšia zeleninová omáčka.
  3. Mäso robím zvlášť, lebo máme v rodine vegetariána. Najprv si v plastovej dóze spravím marinádu z oleja, kari, garam masala a môže sa pridať aj trocha zázvoru a sójovej omáčky. Do marinády dáme nakrájané kuracie prsia a poriadne premiešame, necháme odpočinúť do chladu. Potom mäso opekáme na grilovacej panvici do chrumkava.
  4. Uvarené rezance pridáme do woku k omáčke a ešte chvíľu opekáme. Podávame s mäsom alebo bez pre vegetariánov, a s chilli papričkami.