Treska

Ázijské kokosové kičrí (kedgeree)

Autor receptu: ryzasos

Tento ázijský recept je lahodnou kombináciou údenej tresky, vajec a aromatických korenín.* Cesnak, koriander, rasca a zázvor sú dokonale vyvážené kokosovou ryžou SOS Basmati.

2-3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu uvarte podľa návodu na obale a tesne pred dovarením k nej pridajte sušený kokos.
  2. Vajcia uvarte na mäkko a odložte bokom.
  3. V hrnci zohrejte údenú tresku so sušeným listom z kafrovej limety vo vode a varte 5 minút. Vyberte a nechajte odstáť.
  4. Na veľkej panvici rozohrejte rastlinný olej, pridajte na jemno nakrájanú cibuľu spolu s horčičnými semienkami a rascou. Smažte niekoľko minút.
  5. Pridajte na jemno nakrájaný zázvor, cesnak a premiešajte. Potom pridajte karí pastu, sušený list z kafrovej limety, štipku citrónovej šťavy a kúsok citrónovej kôry. Dochuťte soľou, čiernym korením a v prípade potreby pridajte olej.
  6. Primiešajte ryžu s kokosom a nechajte chvíľu odstáť, aby sa chute prepojili.
  7. Na tanier pridajte ryžovú zmes a navrch pridajte tresku. Dozdobte uvarením vajíčkom a nasekaným koriandrom.