Treska
Ázijské kokosové kičrí (kedgeree)
Autor receptu: ryzasos
Tento ázijský recept je lahodnou kombináciou údenej tresky, vajec a aromatických korenín.* Cesnak, koriander, rasca a zázvor sú
dokonale vyvážené kokosovou ryžou SOS Basmati.
2-3 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu uvarte podľa návodu na obale a tesne pred dovarením k nej pridajte sušený kokos.
- Vajcia uvarte na mäkko a odložte bokom.
- V hrnci zohrejte údenú tresku so sušeným listom z kafrovej limety vo vode a varte 5 minút. Vyberte a nechajte odstáť.
- Na veľkej panvici rozohrejte rastlinný olej, pridajte na jemno nakrájanú cibuľu spolu s horčičnými semienkami a rascou. Smažte niekoľko minút.
- Pridajte na jemno nakrájaný zázvor, cesnak a premiešajte. Potom pridajte karí pastu, sušený list z kafrovej limety, štipku citrónovej šťavy a kúsok citrónovej kôry. Dochuťte soľou, čiernym korením a v prípade potreby pridajte olej.
- Primiešajte ryžu s kokosom a nechajte chvíľu odstáť, aby sa chute prepojili.
- Na tanier pridajte ryžovú zmes a navrch pridajte tresku. Dozdobte uvarením vajíčkom a nasekaným koriandrom.