Austrálsky veľkonočný bochník (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Na Velky piatok je tu zvykom jest buchticky Hot cross buns, recept som pridala este pred dvoma rokmi http://varecha.pravda.sk/recepty/velkonocne-buchticky-hot-cross-buns-fotorec/15346-recept.html . Tento rok som to trochu zmenila a upiekla som jeden vacsi bochnik.

15+45 kysnutie minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Hrozienka s kandizovanym ovocim som zaliala jablkovym dzusom.
  2. Do misky som si pripravila muku, sol cukor, vajicko,drozdie, skoricu a vo vlaznom mlieku som rozpustila maslo. Vsetko som spolu mixerom vymiesila na vlacne cesto.
  3. K cestu som potom zamiesala hrozienka namocene v jablkovom dzuse.
  4. Cesto som prikryla potravinarskou foliou a dala som ho vykysnut na teple miesto.
  5. Vykysnute cesto som dala na dosku a znovu som ho premiesila rukami.
  6. Premiesene cesto som dala do olejom vymastenej okruhlej formy priemeru 20 cm.
  7. Cesto som nechala vo forme nakysnut.
  8. Zmiesanim muky a vody som si urobila hustejsiu pastu-kasu. Tuto pastu som dala do vrecka. Z vrecka som odstrihla koncek
  9. a pastu som nastriekala na cesto do tvaru kriza.
  10. Bochnik som piekla vo vyhriatej rure 180C 40 minut. Upeceny bochnik som potrela sirupom, ktory som si pripravila z vody a cukru. Fotku prekrojeneho bochnika pridam az po sviatkoch.