Basmati ryža

Aromatická karí basmati ryža s vajíčkom

Autor receptu: ryzasos

Jednoduchý a rýchly recept plný chuti. Sýte jedlo, ktoré sa hodí, keď máte chuť na niečo teplé a chutné.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Basmati ryžu premyte a nechajte namočenú v čistej vode 1 hodinu. Potom sceďte a odložte na bok.
  2. Cibuľu nasekajte na jemno.
  3. V hlbokej panvici roztopte maslo a osmažte na ňom pistácie. Odložte bokom.
  4. Do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a kardamóm a všetky ostatné koreniny. Cibuľu smažte dozlatista.
  5. Pridajte scedenú ryžu a podlejte vodou. Zakryte panvicu.
  6. Varte 7 minút, potom pridajte ďalšiu lyžicu masla a varte.
  7. Medzitým na druhej panvici pripravte volské oká.
  8. Tesne pred dovarením ryže primiešajte opražené pistácie.
  9. Dochuťte citrónovou šťavou a podávajte s volským okom a dozdobené mätovými lístkami.