Basmati ryža
Aromatická karí basmati ryža s vajíčkom
Autor receptu: ryzasos
Jednoduchý a rýchly recept plný chuti. Sýte jedlo, ktoré sa hodí, keď máte chuť na niečo teplé a chutné.
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Basmati ryžu premyte a nechajte namočenú v čistej vode 1 hodinu. Potom sceďte a odložte na bok.
- Cibuľu nasekajte na jemno.
- V hlbokej panvici roztopte maslo a osmažte na ňom pistácie. Odložte bokom.
- Do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a kardamóm a všetky ostatné koreniny. Cibuľu smažte dozlatista.
- Pridajte scedenú ryžu a podlejte vodou. Zakryte panvicu.
- Varte 7 minút, potom pridajte ďalšiu lyžicu masla a varte.
- Medzitým na druhej panvici pripravte volské oká.
- Tesne pred dovarením ryže primiešajte opražené pistácie.
- Dochuťte citrónovou šťavou a podávajte s volským okom a dozdobené mätovými lístkami.