Lievance

Americké lievance so slaným karamelom

Autor receptu: luprox

Najlepšie lievance a ešte k tomu bez droždia :-)

12
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si vyšľaháme bielky na tuhý sneh so štipkou soli.
  2. Žĺtky spolu s acidkom, múkou a kypriacim práškom vymiešame na husté cestíčko.
  3. Do cestíčka postupne zamiešavame tuhý sneh, pomaly a zľahka a vždy jedným smerom.
  4. Na vyhriatu panvicu dáme kvapku oleja a vylejeme malé množstvo cesta, záleží, aké veľké chcete robiť lievance. Cesto pekne drží tvar, nerozteká sa.
  5. Lievance ukladáme na seba a na vrch poukladáme čerstvé ovocie podľa chuti. Ja som preliala ešte slaným karamelom a poprášila práškovým cukrom. Len sa tak po nich "zaprášilo" :-D