Lievance
Americké lievance so slaným karamelom
Autor receptu: luprox
Najlepšie lievance a ešte k tomu bez droždia :-)
12 porcií |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si vyšľaháme bielky na tuhý sneh so štipkou soli.
- Žĺtky spolu s acidkom, múkou a kypriacim práškom vymiešame na husté cestíčko.
- Do cestíčka postupne zamiešavame tuhý sneh, pomaly a zľahka a vždy jedným smerom.
- Na vyhriatu panvicu dáme kvapku oleja a vylejeme malé množstvo cesta, záleží, aké veľké chcete robiť lievance. Cesto pekne drží tvar, nerozteká sa.
- Lievance ukladáme na seba a na vrch poukladáme čerstvé ovocie podľa chuti. Ja som preliala ešte slaným karamelom a poprášila práškovým cukrom. Len sa tak po nich "zaprášilo" :-D