Kávový zákusok
Amadine (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Recept som dostala e-mailom od rumunskej priateľky. Tento zákusok je variabilný. Možete ho robiť z tmavšieho kakaového korpusu a aj krém môže byť ľubovoľný. Dnes som volila cappuccinový krém, ktorý som vyskúšala podobne ako ten nedávny z čiernej kávy. Opäť skvelá kombinácia cappuccina a masla s medom.
20 porcií |
60 minút príprava |
3x10 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto som robila podľa originálneho receptu na rezy Amadine. Podľa originálu sa robí jeden korpus zo 6 vajec a ten sa prekrojí na polovice zúbkovým nožom a naplní sa kakaovým krémom.
Najprv som si pripravila krém, lebo musí stuhnúť v chladničke.
Nechala som zovrieť vodu, s ktorou som zaliala cappuccino. Pridala som ešte do teplého Zlaté klasy a škoricu. Za stáleho miešania som uvarila hustú kašu a nechala som ju vychladiť.
- Zatiaľ som si vymiešala maslo do peny.
- Až do vymiešaného masla som pridala med a ešte krátko všetko spojila.
- Po malých častiach som k nemu pridávala vychladnutú cappuccinovú kašu a dobre prešľahala.
- Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť.
- A pripravila som si cesto na korpusy. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Pridala som vodu a olej. Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a kakao a preosiala som ho k vajcovo-cukrovému základu. Opatrne vmiešala do cesta.
- Rúru som nechala vyhriať na 180 st. plech 27 x 37 cm. som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Pieklo sa 10 min. upečené som nechala chladiť na mriežke. Ihneď som si pripravila cesto podobne aj na ďalšie 2 korpusy.
- Pripravila som si sirup na polievanie korpusov. Horúcou vodou som zaliala cappuccino.
- Na podnos som uložila prvý korpus. Natrela som ho sirupom a natrela horúcim lekvárom.
- Na lekvár som natrela polovicu krému. Takto isto som urobila i pri ďalšom korpuse.
- Položila som aj posledný korpus. Zakryla som ho papierom na pečenie, položila dosku a 4 kg cukru a uložila do chladničky do druhého dňa.
- Druhý deň som koláč nakrájala na kocky. Poliala čokoládovou polevou, ktorá musí tiecť čiastočne aj po bokoch zákusku. Ani som nemyslela, že to bude také zložité.
- Ja som ešte na záver urobila šľahačku s cappuccinom a ozdobila som vrch. Nie je nutné, stačí poliať polevou.