Ali Nazik kebap (fotorecept)
Autor receptu: nazarboncuk
Aj keď toto jedlo nevyzerá na prvý pohľad vábne, je to veľká dobrota. Mleté mäso na baklažánovom pyré s jogurtom. Špeciálne pre "varecháčov" pripravila moja polovička, ja som dnes len fotila ;) a šúpala baklažány - špinavú robotu :)
4 porcie |
60 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Baklažány prepichneme na niekoľkých miestach nožom a vložíme do rúry. Pečieme kým vnútro nie je úplne mäkké. Necháme vychladnúť, ošúpeme a dužinu nakrájame alebo roztlačíme na pyré. Osolíme, ak baklažán pustí šťavu, zlejeme ju. Ochutíme mletou údenou paprikou.
- Cibuľu, papriku, paradajky a chilli papričku nasekáme nadrobno. Na olivovom oleji udusíme cibuľu, pridáme mleté mäso, a restujeme, kým sa mäso nezatiahne. Osolíme, ochutíme červenou mletou paprikou, čiernym korením. Potom pridáme papriku, chilli a paradajky.
- Mäso ešte chvíľu podusíme a pokračujeme s jogurtom, ktorý ochutíme soľou a roztlačeným cesnakom.
Zvlášť na panvici opražíme na olivovom oleji lyžicu paprikovej pasty. Trvá to len pár sekúnd.
- Na vačší tanier alebo misu najskôr naložíme baklažánové pyré, polejeme jogurtom a na to dáme mäso. Polejeme paprikovou pastou opraženou na oleji.
A pekne krásne papáme z jednej misky nezabudnite na dobrý biely chlieb aby bolo čím vyčistiť tanier...Afiet olsun! :)