Foto: 2010
Toto jedlo je velmi oblubene aj na druhej konci zemegule . Vola sa Katsu je sa s ryzou ale aj s Japonskym zemiakovym salatom Zobraziť celý popisToto jedlo je velmi oblubene aj na druhej konci zemegule . Vola sa Katsu je sa s ryzou ale aj s Japonskym zemiakovym salatom a so struhanou kapustou a omackou Tomkatsu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
6 |
|
|
|
2 ks |
|
1 hrncek |
|
|
|
Japonsky zemiakovy salad: | |
6 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 lyzice |
|
|
|
5 lyzice |
|
2 ks |
|
Tomkatsu omacka: | |
5 p/lyzic |
|
2 lyzice |
|
2 lyzice |
|
2 lyzica |
|
1 lyzica |
|
1 lyzica |
|
1/2 lyzicky |
|
|
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Katsu Japonske rezne podobne ako nase naklepeme osolime pokorenime , dame do muky a vajicka.Jediny rozdiel su Japonske priezle Panko ktore su specialne mlete s najprv upecenych ususenych bielych chlebov bez koriek aby boli extra chrumkave. Vysmazime do zlatista . Tradicne sa podava s ryzou a omackou Tomkatsu, a na jemno nakrajanou kapustou Ja mam rad rezen so zemiakovym salatom tak sme aj ten spravili Japonsky ako sa jedava v bento boxoch.
- 2
Japonsky zemiakovy salat: Dame varit zemiaky v supke ( nechame ich ale dlhsie ) tradicne japonske su skor roztlacene take hrubsie pyre. Hlavny rozdiel medzi nasim je ze nema prvky kyslosti ako nakladane oharky a pouziva cerstve oharky rozkrojene po dlzke s vybratymi jadierkami.Nakrajame ich na tenke polmesiaciky.Cibulu nakrajame na tenko a obarime v horucej posolenej vode s lyzicou ryzoveho octu.Tak isto nakrajame na jullien mrkvu a rychlo prevarime. Pridame na tvrdo uvarene vajicko na drobno nakrajane. Posolime okorenime pridame Mirin podla chuti. Dalsi rozdiel je Japonska majoneza Kewpie, ktora je velmi jemna a ma chut skor slahacky. Pridame majonezu podla chuti v ( Japonsku davaju vela)
- 3
Serviruje sa s omackou Tomkatsu ktora sa da kupit v Azijskych obchodoch. Mi sme zmiesali suroviny v keramickej miske a suseny cesnak v prasku sme nahradili surovym strucikom.Pridavaju aj trosku cukru ale mi sme to nahradili sladkou sojovou omackou Kecap Manis. Rezen je nakrajany na pasiky aby sa dal jest palickami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja so len chcel ukazat ze Japoncici sa nekrmia len sushi ..
Japonske jedla su vo vseobecnosti ovela "miernejsie" chutove , menej soli a korenia aj octu.A vacsinou je pridana jedna pikantna omacka pre tych ktory chcu v tomto pripade Tomkatsu ( moze aj nemusi byt) tak isto aj v sushi je to napriklad pikantny chren wasabi.
pre vsetky narodne jedla je typicke ked ich pripravuje clovek ktory ma citenie pre svoju kuchynu... vsak aj bryndzove halušky nenavaria nikde tak ako našinec, ktory ovlada dokonale chut bryndzi a dobrej domácej udenej slaniny...
??? naposledy som bol v Tokyu pred Vianocami za mesiac idem znova a presne to si objednam len sa to nevola rezen ale Katsu.
Ja som chcel len ukazat ze daktore jedla na ktore si ludia robia naroky ako je napriklad rezen sa robia skoro po celom svete s malymi obmenami.
A ked mate pripomienky ze je to" akoze vraj" mohla by ste byt viac specificka k receptu a opravit postup alebo ste sa stretli s inymi surovinami?
Ja som sa nesnazil spravit halusky lebo bryndza sa predava len na Slovensku .A mi ked vyrabame halusky musime miesat fetu syr so smotanou ale to je tiez len taka napodobenina...ale nam chuti
@cukr árka zatial ešte nič okrem jedovatých slín na varechu nehodila.Veľmi sa tešíme viaceré na jej
kulinárske schopnosti,len dúfam,že to bude s originálnou fotkou ináč nehrám!!!!
Teším sa na ďalšiu exotiku.
Keby nasi dedovia a babky necestovali a neboli pristupny novym ingredianciam tak by sme nemali take samozrejme veci ako zemiaky , paradajky co su z Juznej Ameriky ani spagety alebo caj ci cierne korenie alebo skoricu alebo klinceky, a uz nehovorim o citronoch ananasoch. Jedli by sme len bryndzu ( ale s mukovymi haluskami lebo zemiaky by nepoznali) hmm. nie je galushka tiez madarske slovo?
Dakujem
@cukrarka ...??? ja by som bola zvedavá, aké cítenie má táto osoba, pretože okrem kritiky tu z nej nikto nič nemá...Podľa mňa cukrárka, ktorá nepečie, nevarí a len vyrýva sa tu čoskoro odpíše sama!!!!
Dakujem,
Ja som sa naozaj trepal a obtelefonoval kym som nasiel obchod ktory ma tie ich priezle Panko a majonezu Kewpie ( mohol som osvindlovat) ale to robi ten rozdiel chute.
(Aj tak mi nic neostalo syn priesiel z nocnej a to je neuveritelne kolko taky 21 rocny je schopny zjest...)
jedinu vec co som nemohol zohnat na poslednu chvilu vo flasi dakde v samoske bola ta omacka Tomkatsu,ked som pozrel na recept tak som si myslel ze to nemoze fungovat ale aj stare deti skonstatovali ze to je spica...a skoncila so sunkou na chlebe.
lebo ani tu bryndzu by sme nemali !...bryndzu maju aj v Rumunsku a vraj ju k nam doniesli prave oni pre 400 ci kolkymi rokmi :-))))))
Inak klasický rezeň (hoci silno preferujem teľací) s majonézovým zemiakovým šalátom je jedno z mála "tradičných slovenských" jedál, ktoré môžem naozaj hocikedy. Na lyžovačke v Rakúsku si dávam wiener, v Taliansku milanese. Ale taký šalát ako doma tam nevedia robiť, hoci sa k rezňu perfektne hodí...