1. Háj sem do piva, prasa; 2. Konsonancia kuraťa a zemiakov 3. Variabilná polievka Gallusových osí

pacun110 - fotkapacun110, 28. marca 2011
1. Háj sem do piva, prasa; 2. Konsonancia kuraťa a zemiakov 3. Variabilná polievka Gallusových osí
Foto: pacun110

Z hľadiska výživnej hodnoty považujem pivo za plnohodnotnú stravu a vôbec mi nevadí,že obsahuje malé množstvo alkoholu,ktorý má za následok časté zneužívanie tohto božského Zobraziť celý popisZ hľadiska výživnej hodnoty považujem pivo za plnohodnotnú stravu a vôbec mi nevadí,že obsahuje malé množstvo alkoholu,ktorý má za následok časté zneužívanie tohto božského nápoja za účelom dosiahnutia obľúbeného pocitu opojenia.Pivo je veľkou zásobárňou aminokyselín, potrebných na stavbu bielkovím v tele,má veľkú energetickú hodnotu a preto môže slúžiť ako zdroj energie,ktorá sa v mojom tele okamžite uvoľňuje.Obsahuje veľké množstvo B- komplexových vitamínov,minerálnych iontov a dokáže môjmu telu dodať chýbajúce soli vylúčené potom močom.Podporuje trávenie,doporučuje sa pri podvýžive,telesnej vyčerpanosti a podľa najnovších výskumov pomáha regenerovať pečeň, čo je výborné!Čopis Birra e malto pre jeho obsah vitamínov a dráždivých látok,ktoré priaznivo pôsobia na ich stav,doporučuje pivo aj dojčiacim matkám.Nositeľ Nobelovej ceny,profesor Thorell,poukázal na to,že malé množstvo alkoholu povzbudzuje duševnú činnosť a schopnosť reakcie.Snáď jedinou jeho nevýhodou je nízky obsah sodíka a preto je ideálne dochutiť si ho niečím slaným – čo zase až taká nevýhoda nie je.No - a potom,že,nepime ho!!!

Suroviny

1 kg
1 hlávka
1 veľké značkové
2 sáčky
0,5 kg
2 ks
1 kg




Postup

  1. 1

    Takýto nádherný kus bravčového pliecka,aký som kúpil teraz ,v piatok,v mäsiarni,pri Mekáči v Radvani,sa mi ešte nikdy napodarilo kúpiť!Nádherná štruktúra svalu v priečnom reze,bezprostredná farba charakteristická pre pliecko a úchvatná vôňa,sťa jarný vánok zo Suchého Vrchu v nedeľu o pol osmej ráno keď veje na 1.Mája..

    1. Háj sem do piva, prasa; 2. Konsonancia kuraťa a zemiakov 3. Variabilná polievka Gallusových osí - obrázok 1
  2. 2

    Keďže mal,tento unikátny kus mäsa,niečo viac ako 2 kilá,tak som si ho rozdelil tak,že ten väčší,na ľavo spracujem dnes a tie tri menšie si odložím na potom.Sú veľmi vhodné na perkeltík,alebo paprikáš...To som už dávno nerobil – PAPRIKÁŠ!A s nokerlami!

    1. Háj sem do piva, prasa; 2. Konsonancia kuraťa a zemiakov 3. Variabilná polievka Gallusových osí - obrázok 2
  3. 3

    Mäso som prešpikoval cesnakom a to poriadne!A ešte som si očistil cibuľu Šalotku. Posolil som to,okorenil a dal na noc do ľadničky – v sobotu.Keďže išiel synátor hrať hokej proti Púchovu,tak je jasné,že varenie sa odkladá,lebo sa ide povzbudzovať a tým pádom sa varí až v nedeľu...

    1. Háj sem do piva, prasa; 2. Konsonancia kuraťa a zemiakov 3. Variabilná polievka Gallusových osí - obrázok 3
  4. 4

    Nedeľa ráno,sedem hodín! Hokejista sa už zobudil a už snorí a sliedi,čo sa deje v kuchyni.Ja už mám za sebou ranný nákup v miestom obchode,venčenie psa,umytie zubov a tak sa môžem venovať vareniu! Ináč,mladí Bystričani vyhrali nad mladými Púchovčanmi 11:1 !

    1. Háj sem do piva, prasa; 2. Konsonancia kuraťa a zemiakov 3. Variabilná polievka Gallusových osí - obrázok 4
  5. 5

    Mäso prudko opekám zo všetkých strán na horúcom oleji, zbytky kostí z kuraťa surové som zalial studenou vodou,pridal som 2 cibule a šupky z nich,celé guličkavé korenie,soľ a pozvoľna a zľahka varím...Očistil som si a nakrájal zemiaky a tú Šalotku a aby synátor nepovedal,tak som mu aj rožky natrel maslom!Med si dá už sám...

    1. Háj sem do piva, prasa; 2. Konsonancia kuraťa a zemiakov 3. Variabilná polievka Gallusových osí - obrázok 5
  6. 6

    Mäso som po opražení jednej strany – tej,kde bolo trošku mastného,ktoré som úhľadne ponakrajoval na kocôčky,aby lepšie pustilo masť,obrátil a pokračujem v opekaní. Polievka,vedľa už - už začína vrieť...

    1. Háj sem do piva, prasa; 2. Konsonancia kuraťa a zemiakov 3. Variabilná polievka Gallusových osí - obrázok 6
  7. 7

    Šalotka je už v mäse,v polievke je aj zelená paprika pre arómu a prichystal som si už koreňovú zeleninu do polievky. Nezohnal som vžak zeler,čo mi je úprimne ľúto...Kuracie nohy som osolil a okorenil mletým korením a drvenými Chilli papričkami.

    1. Háj sem do piva, prasa; 2. Konsonancia kuraťa a zemiakov 3. Variabilná polievka Gallusových osí - obrázok 7
  8. 8

    Nádherný detail pražiacej sa cibule popri mäse. Pekne dočervena,potom trochu “postrašiť” mletou parikou a...

    1. Háj sem do piva, prasa; 2. Konsonancia kuraťa a zemiakov 3. Variabilná polievka Gallusových osí - obrázok 8
  9. 9

    ...zaliať pivom svetovej značky a kvality...

    1. Háj sem do piva, prasa; 2. Konsonancia kuraťa a zemiakov 3. Variabilná polievka Gallusových osí - obrázok 9
  10. 10

    A takto to vyzerá,keď som,asi po trištvrte hodinke nakukol pod pokrievku môjho,u mňa veľmi obľúbeného Papiňáka...

    1. Háj sem do piva, prasa; 2. Konsonancia kuraťa a zemiakov 3. Variabilná polievka Gallusových osí - obrázok 10
  11. 11

    Zelenina je očistená a úhľadne nakrájaná,zemiaky som dal na omastený plech a na ne kuracie nohy..a čakám kým sa mi rúra zohreje na patričnú teplotu,čo je zhruba 180°C.

    1. Háj sem do piva, prasa; 2. Konsonancia kuraťa a zemiakov 3. Variabilná polievka Gallusových osí - obrázok 11
  12. 12

    Keď mi mäso,asi po 80 minútach skorozmäklo,tak som ho vybral z Papiňáka,šťavu som prepasíroval do takého hrnca,vložil tam mäso,zjemnil množstvom “ako menšie vajce” masla,a trošičku prihustil,ale ozaj len trošičku,škrobom rozmiešaným v letnej vode.Radšej ako múkou! Dole varím kúpenské rezance a sáčkovú,lebo som lenivý normálnu – nie že by som nevedel,ale sa mi nechce,ryžu...2 sáčky...

    1. Háj sem do piva, prasa; 2. Konsonancia kuraťa a zemiakov 3. Variabilná polievka Gallusových osí - obrázok 12
  13. 13

    Ryža už je uvarená,mäso tiež,z polievky som vybral kosti a zeleninu a rezance mám tiež hotové... Mäso má po pive zaujímavú jemnú chuť a vôňu a je krehučké,až sa v ústach rozplýva ako zmrzlina v lete pod pamätníkom SNP o pol štvtej poobede...

    1. Háj sem do piva, prasa; 2. Konsonancia kuraťa a zemiakov 3. Variabilná polievka Gallusových osí - obrázok 13
  14. 14

    Ukážka toho,ako to je,keď mladému ,11 ročnému hokejistovi chutí(Konsonancia kuraťa a zemiakov).Toto je,prosím pekne dupľa!!!Všetko podávam podľa žiadosti a potreby stravníkov až do úplneho zasýtenia....

    1. Háj sem do piva, prasa; 2. Konsonancia kuraťa a zemiakov 3. Variabilná polievka Gallusových osí - obrázok 14

Diskusia k receptu

jody
Bomba!!! Strasne si ma navnadil s tym pivom... :-)
svetlana9
profil na jednotku, názvy receptov - to nevymyslíš, slovenská kuchyňa je skrátka slovenská, fotomontáž rozpráva aj bez slov, to sa len tak nevidí taký šikovný tatko, a dupľu - bez tej by som tiež od stola úúúrčite neodišla - no skrátka klobúk dolu
kuchticka
Takeho sikovneho "tatka" sme potrebovali i v nasej rodine. Ten nas je sice predobry, ale nevie ani caj sparavne uvarit. Je vidiet ze si si dal zalezat.
pupavciatko
názov nedeľného obeda je bezkonkurenčný, celý popis a vtipný komentár a k tomu fotoukážky... to sa len tak nevidí. fakt superné!!!
pupavciatko
Pacun110, a ten tvoj profil....ale pena z bielkov fascinuje aj mňa, alebo naopak, fascinujú ma obláčiky na oblohe, ktoré mi pripomínajú penu z bielkov...
bibicka
Pacun110, Tvoje recepty sú vždy super, najmä to čítanie okolo. Ja som z Fončordy, to je vzdušnou čiarou kúsok od Podlavíc, ale že tam varí taký skvelý a literárne nadaný kuchár by som veru nečakala! Rada čítam Tvoje recepty, lebo aj bez ochutnania sa mi slinky zbiehajú.
dadmara0807
@Pacun110 vyzerá to fantasticky a komentár k tomu hneď navnadí aby to človek urobil :) takže ukladám a na nedelu nie je čo riešiť obed vymyslený :) a čo sa týka piva plne s tebou súhlasím tiež rada varím s pivom a v lete sa ním rada osviežim :-)
ocek
obdivuhodný popis,je to zážitok čítať tú prípravu,super.
hannah22
ojoj, šikovný tatko literát aj fotografie nemajú chybu, chválim zážitok aj recept, si super... :))
sovka62
Hlboká poklona, pán kuchár. Hneď by som si u vás zasadla k stolu. Len či by mi hokejista niečo nechal........
tatranka
Je to príma.Kde sa rodia takýto zruční a literatúrou nadaní muži? tie popisy sú na jednotku.Foto,výborné.
matased
perfektnéééé a klobúk dole, opis je na jednotku!
evilauri
Uzasneeee! Normalne som prekvapena, ze aj takyto chlapi existuju? (Ja mam doma presny opak) :-)))))))))))))))))))))))))))))))))


frezia68
Tak som tu nakukla tak skoro ráno a mám obrovskú chuť variť,ale najmä jesť.Ako vždy,pekný recept,vtipný opis a chutný výsledok :-)))
rea1
nuž, môj, a ty si kde bol, keď som sa vydávala, ha? :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia