Narobte si:
Ovocné knedličky do zásoby. Ako ich správne zamraziť a potom uvariť?

Redakcia Varecha.sk, 22. júla 2023     3 minúty čítania

Knedličky plnené sezónnym ovocím sú obľúbeným letným jedlom. Ich príprava je však dosť prácna a preto, keď sa už do nich pustíte, narobte si ich viac. Neskôr akoby ste našli...



Foto: Shutterstock

Ak robíte ovocné knedličky pravidelne, viete, že ich príprava si vyžaduje viac času. Ak ho máte, narobte si knedličky aj do zásoby, tak ako mnoho iných jedál, aj naplnené surové ovocné gule sa dajú výborne zamraziť. A tak si ich neskôr môžete dopriať už takmer okamžite a takmer bez práce.

Postup pri zamrazení

Pripravené naplnené knedličky pred mrazením po celom povrchu obaľte v múke. Pomúčené guľky rozložte na tácku alebo do nádoby vhodnej do mrazničky. Knedličky sa nesmú navzájom dotýkať, aby sa pri zmrazení nezlepili. Tácku s knedličkami vložte do mrazničky a nechajte ich zamraziť.

Potom môžete zmrazené guľky pre úsporu miesta vložiť do uzatvárateľného vrecúška alebo nádobky. Môžete ich rozdeliť aj do viacerých tak, aby v každom bolo toľko guliek, ktoré budete neskôr podávať na jeden raz.

Ako ich po zmrazení uvariť

Keď príde chuť, teda nastane čas na ich prípravu, vyberte toľko knedličiek, koľko zjete a ešte zmrazené ich vložte do hrnca s dostatočným množstvom vriacej osolenej vody. Opatrne vareškou knedličkami pohýbte, aby sa neprilepili na dno.



Foto: Ľuboš Pilc

Keď voda opäť začne vrieť, znížte teplotu, aby vrela len mierne a knedličky varte približne 15 minút, záleží od ich veľkosti. Hrncom počas varenia občas opatrne potraste, alebo knedličky ponadvihujte vareškou. Dobrým znakom, že sú už hotové je, že vyplávajú na hladinu, absolútnu istotu získate, keď jednu knedličku vyberiete a rozrežete.

Uvarené guľky vyberte dierkovanou naberačkou a podávajte poliate rozpusteným maslom a posypané cukrom a opraženou strúhankou, mletým makom či kakaom, jednoducho tak, ako to máte radi. Dobrú chuť!



ANKETA: Robíte si knedličky do zásoby do mrazničky?

63,5%



36,5%







Diskusia k článku







 



TOPlist