prazdny

Moje velikonoční nádivka

Bravčové mäso

Rohlíky nakrájíme, přidáme mléko a promícháme, přidáme žloutky, nakrájené maso a cibulku, koření,...

prazdny

Očistná kúra zo žihľavy

Nápoje

Nazberáme si výhonky mladej žihľavy - asi 10 centimetrové.

prazdny

Šťaveľovo-žihľavový prívarok

Bezmäsité jedlá

Čerstvý šťaveľ (šóška) a žihľava je teraz všade vôkol nás, tak prečo nevyužiť čo nám príroda...

prazdny

Žihľavové gule

Bezmäsité jedlá

Vždy si ráda přečtu článek Fedora Malíka a téměř vždy v něm najdu nějakou inspiraci. V...

prazdny

Jarné žihľavovo-špenátové jedlo

Bezmäsité jedlá

Začala sa jar a s ňou stále viac možností na čerstvé bylinky, z ktorých sa dá...

prazdny

Žihľavový prívarok

Bezmäsité jedlá

Veľmi zdravá rastlinka, ktorá sa výborne hodí nielen na čaj, ale aj ako skvelé, veľmi chutné a rýchle jedlo....

prazdny

Polentové placky s kozím syrom a so žihľavovým pestom

Bezmäsité jedlá

Z kukuričnej múky, vody (množstvo podľa potreby) a zo soli uvaríme kašu. Necháme vychladnúť. K vychladnutej...

prazdny

Calzone - výborná uzavretá pizza

Hlavné jedlá

Jednoduchý a veľmi chutný spôsob, ako pripraviť uzavretú pizzu. Plnka je veľmi chutná, jedna z mojich najobľúbenejších. Použili ste už žihľavu v kuchyni?...

prazdny

Žihľavový krém

Bezmäsité jedlá

Hotová za pár minút + zber žihľavy :)

prazdny

Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice

Hlavné jedlá

Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...

prazdny

Žihľavové rizoto so sušenými žĺtkami

Bezmäsité jedlá

V tomto recepte sa stretnete s talianskym výrazom pangrattato. Nejde o nič zložité, je to nahrubo pomletý vysušený chlieb alebo pečivo, ktoré sú niečím ochutené....

prazdny

Kuriatko so zeleninou a zemiakovo-žihľavovým nákypom

Kuracie mäso

V olivovom oleji rozmiešame nasekaný rozmarín. Ochuteným olejom potrieme kuracie prsia a necháme odležať. Potom...

prazdny

Perkelt z morčacích drobkov so žihľavovými šúľancami

Hlavné jedlá

Drobky dáme na 2 hodiny variť do osolenej vody. Scedíme, necháme vychladnúť a nakrájame na...

prazdny

Žihľavová praženica

Bezmäsité jedlá

Žihľava je veľmi zdravá bylinka, ktorá sa môže v kuchyni použiť rovnako ako špenát. Veľmi...

prazdny

Krúpová polievka so žihľavou

Večera

Krúpová polievka je v slovenských domácnostiach známa hlavne v spojení s údeným mäsom. Ale vylepšiť ju...