Zo stromu do hrnca:
11 nápadov ako spracovať hrušky. Objavte nové spôsoby, nemusí byť z nich len kompót

Jana Klimanová, 21. augusta 2025     9 minút čítania

Zavárané hrušky? Samozrejme. Ale okrem nich vyskúšajte tento rok aj nejakú novinku. Pozrite sa, aké máte bohaté možnosti.



Foto: Shutterstock

11. Hruškový (skoro) med

Hruškový med (niekedy nazývaný aj „ovocný med“ alebo „hruškový sirup na spôsob medu“) je skvelý pre tých, ktorí hľadajú prírodnú a vegánsku alternatívu medu. Má hustú, jantárovú konzistenciu a výborne chutí v čaji, na lievancoch, v kašiach alebo ako poleva na koláče.

Prezreté hrušky rozvarte s trochou vody, rozmixujte a preceďte cez jemné sitko alebo gázu. Získanú šťavu varte na miernom ohni s cukrom (alebo bez) dlhšie – až do zhustnutia na medovú konzistenciu. Potom nalejte do čistých pohárov a skladujte v chladničke.



ANKETA: Máte radšej mäkké odrody hrušiek než tvrdé?

44,7%



55,3%







Diskusia k článku










TOPlist