Vyskúšajte to inak:
6 spôsobov, ako zahustiť prívarok, omáčku alebo polievku bez múky

Jana Klimanová, 10. januára 2023     3 minúty čítania

Potrebujete zahustiť jedlo, ale múka vám nie je pochuti alebo nesvedčí vášmu zdraviu? Ide to aj bez nej a my vám poradíme, ako na to.



Foto: Shutterstock

2. Škrob

Zemiakový, kukuričný a ryžový škrob poznáme všetci. Okrem týchto osvedčených škrobov sa k slovu čoraz častejšie dostáva aj menej známy tapiokový škrob a škrob kuzu z japonského viniča. Ten posledný je ľahko stráviteľný a navyše pomáha pri problémoch so žalúdkom. Škrob stačí rozmiešať v troche studenej vody a vliať do pokrmu krátko pred dovarením. S jeho množstvom však opatrne, mohli by ste mať miesto omáčky trasľavý puding.





Diskusia k článku

bekla
Ja zahustujem napr. paradajkovu polievku nastruhanym pernikom, do gulasa ( najma z diviny) pridavam okrem perniku aj za lyzicu slivkoveho lekvaru...pernik mi vozi sestra z Prahy, u nas nie je v ponuke...zial. ostatne jedla, napr rostenku "zahustujem" orieskom masla, nic viac, ziadna muka!






 



TOPlist