Varíme s chuťou do 15 eur:
Kuchár Peter Varga varil pre Jennifer Lopez aj Justina Biebera!

P.R. Servis, 29. septembra 2022     4 minúty čítania

INZERCIA - Talentovaný Slovák Peter Varga sa po 15 rokoch pôsobenia na pozícii šéfkuchára v Írsku vrátil domov. Varil tam pre Beyoncé, Justina Biebera, Jennifer Lopez, Lady Gaga, Eda Sheerana, Coldplay alebo R.E.M. a svoje kulinárske umenie predvádzal aj v írskej televíznej šou. Na konte má vlastnú knihu receptov a aktuálne chystá ďalšiu. V TV Varecha spolu s Kauflandom pripravil efektné tajomstvo šéfkuchára!



Foto: TV Varecha

„Vybral som si ravioli plnené syrom ricotta a s uhorkovou zálievkou. Chcel som inšpirovať domácich kuchtilov, ako pripraviť jednoduché cestoviny so sviežou zálievkou. A zmestiť sa pri tom do 15 eur. Aj pri tejto sume si dokážete pripraviť plnohodnotné, chutné, zdravé a svieže jedlo,“ tvrdí Peter Varga.

Talentovaného Petra priviedla ku kuchárskemu umeniu ako štvorročného babička, ktorá vycítila jeho záujem o varenie. Ako prvé jedlo si vyskúšal rovno ťahanú štrúdľu. Dnes zdieľa na sociálnych sieťach fantastické recepty od jednoduchých až po zložitejšie.

„Recepty sa rodia v mojej hlave. Keby mala klávesnicu, tak mám vonku tisíce kníh. Keď prídem domov z práce, namiesto pozerania televízie si píšem recepty. Aj po toľkých rokoch ma to baví a napĺňa. Na nočnom stolíku mám zošit, do ktorého si zaznamenávam nápady na recepty a na druhý deň v práci skúšam a snažím sa vynájsť stále nové chute. Sladkosť, slanosť, trpkosť či kyslosť sú chute, ktoré vám hrajú v ústach ako Mozart vo Viedni.“

Ravioli s ricottou podľa Petra Vargu




Foto: TV Varecha

Suroviny na 2 porcie:
• 200 g semoliny alebo hladkej múky K‑Classic
• 2 stredne veľké vajcia Z lásky k tradícii
• 250 g ricotty
• pažítka
• soľ K‑Classic
• čerstvo mleté čierne korenie
• maslo Z lásky k tradícii

Postup:
1. Do misy nasypeme múku, pridáme vajcia a štipku soli. Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke polhodinu odpočívať. Ide o klasický recept na akékoľvek domáce cestoviny. Dôležité je vždy dodržať pomer 100 g semoliny a jedno vajce na porciu cestovín pre jednu osobu. Semolinu môžeme nahradiť obyčajnou hladkou múkou.

2. Odležané cesto rozdelíme na štyri časti. Každú časť cesta vyvaľkáme pomocou strojčeka na cestoviny. Vyvaľkané pásy cesta ukladáme na jemne pomúčenú dosku.

3. V miske zmiešame ricottu s nasekanou pažítkou, so štipkou soli a mletého čierneho korenia. Plnku preložíme do cukrárskeho vrecka a v dostatočnej vzdialenosti od seba nanášame malé kôpky plnky na pripravený pás cesta. Na plnku položíme druhý pás cesta a prstami stláčame tak, aby vo vnútri nezostal vzduch. Rovnako spracujeme aj zvyšné dva pásy cesta. Nožom rozkrájame na jednotlivé ravioli, spoje cesta prstami dobre popritláčame, aby plnka z raviol nevytiekla. Ak chceme vytvoriť okrem vynikajúceho jedla i pastvu pre oči, použijeme vykrajovačku.

4. Ravioli varíme v dostatočnom množstve osolenej vody 4 až 5 minút. Uvarené cestoviny vyberieme, neoplachujeme. Na tanieri ich polejeme rozpusteným maslom a dozdobíme trochou nasekanej pažítky. Netradičnejšou alternatívou je servírovanie domácich raviol s uhorkovou šťavou ochutenou vínnym octom, soľou a korením.











 



TOPlist