Tvárne nachos:
Tortillové chipsy už nikdy nevyhodíte. Takto z nich vyťažíte maximum, aj keď už nie sú chrumkavé

Jana Klimanová, dnes 06:00     4 minúty čítania

Najlepšie časy už majú za sebou, tak čo s nimi? Nezjedené nachos nemusia vyjsť nazmar, dokážete s nimi ešte všelijaké kúzla...



Foto: Shutterstock

Ostalo vám z oslavy či posedenia väčšie množstvo tortillových kukuričných chipsov a rozmýšľate, ako sa o ne postarať, aby zostali chrumkavé, keď na ne dostanete chuť neskôr? Tak to by ste mali vedieť, že najväčším nepriateľom chrumkavých lupienkov je vlhkosť, preto nechajte nachos v pôvodnom obale, vytlačte z neho všetok vzduch a potom vrecúško pevne uzavrite sponou.

Ak už majú tortillové chipsy najlepšie chrumkavé časy za sebou, vyskúšajte jednoduchý tip - rúru predhrejte na 200 °C a nachos pred podávaním rozložte na plech s papierom na pečenie a pečte približne päť minút. Budú znova ako čerstvé.

Existujú však aj rôzne iné spôsoby, ako upotrebiť nezjedené tortillové lupienky. V kuchyni s nimi máte celkom zaujímavé a nápadité možnosti...

Urobte z nich strúhanku

Zvyšné chipsy rozmixujte na jemnú strúhanku. Takáto tortillová strúhanka je skvelá na obaľovanie kuraciny, bravčového mäsa, rýb či zeleniny. Keďže nachos môžu byť rôzne ochutené, jedlu pridajú nielen chrumkavosť, ale aj extra chuť.

Raňajky s nachos

Pripravte si obľúbené mexické raňajky - rančerské vajcia (Huevos Rancheros). Na ich jednoduchú verziu dajte na opečené nachos vrstvu uvarených fazúľ z konzervy, paradajkovú salsu a na záver volské oká. Zľahka posypte chilli vločkami a ozdobte petržlenovou vňaťou.



Foto: Shutterstock

Chipsy sú skvelé v kombinácii s vajíčkami - polámané ich zamiešajte do praženice, omelety alebo fritaty a posypte syrom.

Chrumkavá posýpka

Rozdrvte zvyšné nachos a použite ich ako chrumkavú posýpku do polievok namiesto klasických chlebových krutónov. Posýpka z nachos osvieži aj šaláty. Rozdrvené chipsy môžete použiť tiež ako chrumkavú posýpku na cestoviny. Skúste ich skombinovať s parmezánom a cesnakovým maslom.



Foto: Shutterstock

Rýchla večera

Zvyšné chipsy zohrejte v rúre, posypte syrom, nasekanými chilli papričkami a podávajte s guacamole či kyslou smotanou. Rýchly snack alebo večeru máte na stole za pár minút.

Do zapekacej misky navrstvite zvyšky kuraťa, paradajkovú salsu a drvené chipsy, posypte syrom a zapečte. Výsledok je fantastický a vaša kreativita má zelenú - použiť sa dajú rôzne zvyšky z chladničky.

Inšpirujte sa aj ďalšími receptami, ako v kuchyni využiť tortillové chipsy:






ANKETA: Radi si pochrumkáte na tortillových chipsoch?

25,0%



75,0%







Diskusia k článku







 



TOPlist