7. Vodu z varených cestovín vylievate
Foto: Shutterstock
Veľká chyba! Zachyťte časť vody z cestovín pri cedení a pár lyžíc jej pridajte do pripravenej omáčky. Vývar obsahuje škrob, ktorý jej dodá krémovú konzistenciu a omáčka bude na cestovinách pekne držať. Už pri príprave omáčky však myslite na to, že voda na cestoviny je slaná, takže so soľou opatrne.
Samozrejme, že pridávam olej do vody, ale samozrejme, že to nerobím pri cestovinách, ktoré chcem hneď po uvarení vmiešať do omáčky. V podstate ich v omáčke dovariť. Pokiaľ chcem cestoviny len niečím posypať (syr,tvaroh, orechy...), tak asi nechcem, aby sa mi po vybratí z vody zlepili. A oveľa lepšie je pridať olej do vody, ako ich po uvarení "prelievať" (hrozný výraz!) olejom, ako je všeobecne odporúčané.
spred roka som otvorila článok na VARECHE..
Jedlý hmyz u nás získava na popularite. Vyskúšali by ste ho aj vy?
prosím-napíšete mi váš názor na jedenie hmyzu...
vyhlášku schválil Brusel.
zaujíma ma to