Tieto sa oplatí navštíviť:
Deväť najkrajších vianočných trhov u našich susedov. Aké špecialitky ponúkajú?

Jarmila Horváthová, mesačník Varecha, 2. decembra 2022     14 minút čítania

Adventné trhy neodmysliteľne patria k decembru. Sú miestom príjemných stretnutí a zastavenia sa v predvianočnom zhone. Ak za nimi vycestujete za hranice, sú aj možnosťou ochutnať miestne špeciality. Ponúkame vám prehľad tých najkrajších adventných trhov u našich susedov.

Brno: Užijete si pokojnú aj romantickú atmosféru




Foto: Shutterstock

KEDY:
25. 11. 2022 – 23. 12. 2022

Kto má chuť vycestovať na vianočné trhy na jeden deň do krásneho mesta bez jazykovej bariéry, odporúčame Brno. Tento rok by sa tu mali vianočné trhy konať na niekoľkých miestach.

Najznámejšími sú v častiach Zelný trh, námestie slobody, Dominikánske námestie a Moravské námestie. Okrem nich objavíte aj niekoľko menších malebných zákutí so stánkami a s romantickou vianočnou výzdobou. O trhoch na Námestí Slobody sa hovorí ako o dynamických, no a o tých na Dominikánskom námestí ako o pokojných a relaxačných. Na Zelenom trhu zas objavíte romantické zákutia aj dizajnové kúsky.

Medzi pochúťkami, na ktoré sa možno tešiť, sú pečené gaštany, koláče, sušienky, torty, syry či čokolády. K dispozícii je aj zimné kino, drevený betlehem a vianočne vyzdobená „šalina“, čo je brniansky výraz pre električku.





Diskusia k článku







 



TOPlist