Šťavnatá lahôdka:
6 otázok a odpovedí o varení údeného mäsa

Redakcia Varecha.sk, 8. apríla 2023     5 minút čítania

Ani vám by sa veľkonočná hostina bez údeného mäsa nerátala? Ako ho správne uvariť, aby bolo šťavnaté a lahodné?



Foto: Shutterstock

5. Ako dlho variť údené mäso?

Dĺžka varenia závisí od hmotnosti mäsa. Na kilo mäsa rátajte 1 hodinu varenia. Ak by ste ho varili krátko, nebude mať takú chuť a konzistenciu, aká je pre varené údené mäso typická.

Uvarené údené mäso nechajte vychladnúť vo vode, v ktorej sa varilo. Tým si zachová peknú farbu a zostane dostatočne šťavnaté. Ak chcete mäso podávať studené, je dobré ho uvariť deň vopred, krásne sa odleží a bude sa dať úhľadné natenko nakrájať na plátky na studenú misu.





ANKETA: Varíte na veľkú noc údené mäso?

94,1%



5,9%







Diskusia k článku







 



TOPlist