Šťavnatá lahôdka:
6 otázok a odpovedí o varení údeného mäsa

Redakcia Varecha.sk, 8. apríla 2023     5 minút čítania

Ani vám by sa veľkonočná hostina bez údeného mäsa nerátala? Ako ho správne uvariť, aby bolo šťavnaté a lahodné?

Foto: Shutterstock

6. Dá sa vývar z údeného mäsa ešte využiť?

Údená chuť mäsa prejde aj do vývaru. Ak doň pridáte vhodnú zavárku (napríklad mrveničku), zeleninu a nakoniec zelenú vňaťku, budete mať chutnú polievku s údeným podtónom.

Môžete ho použiť aj ako základ na rôzne sýte polievky, napríklad fazuľovú. Nie je to najzdravšia vec na svete, rovnako ako údené mäso, ale raz do roka ju organizmus zvládne bez ujmy.
Viete, že: Tradícia variť na Veľkú noc údené mäso pochádza z minulosti, keď sa pred fašiangami zabíjalo, časť mäsa na potom naložila a zaúdila a čerstvé bolo práve pred Veľkou nocou.





ANKETA: Varíte na veľkú noc údené mäso?

94,1%



5,9%







Diskusia k článku







 



TOPlist