Skúste to takto:
Pečenie bez klasického masla? Toto je 5 možností, čím a ako ho v ceste nahradiť

Jarmila Horváthová, 25. septembra 2023     4 minúty čítania

Potravinová intolerancia, túžba po štíhlejšej postave, vegánstvo alebo prázdna chladnička, to je len pár dôvodov, kedy sa pri pečení potrebujeme zaobísť bez masla. A takto sa to dá vyriešiť.



Foto: Shutterstock

1. Margarín

Najbežnejšou náhradou sú rôzne margaríny, či už tie klasické, ktoré používali už aj naše babky, alebo v duchu novodobého trendu v bio čo vegan prevedení.

Margarín je vhodný najmä na kysnuté cesto. Ľahko sa s ním pracuje, rovnako ako s maslom. Možno ho použiť aj na krehké cesto, z ktorého chcete urobiť drobné pečivo. Používa sa v pomere 1:1, takže koľko by ste dali masla, toľko treba margarínu.





ANKETA: Kupujete si maslo do zásoby keď je niekde v akcii?

88,9%



11,1%







Diskusia k článku







 



TOPlist