Skúste to takto:
Pečenie bez klasického masla? Toto je 5 možností, čím a ako ho v ceste nahradiť

Jarmila Horváthová, 25. septembra 2023     4 minúty čítania

Potravinová intolerancia, túžba po štíhlejšej postave, vegánstvo alebo prázdna chladnička, to je len pár dôvodov, kedy sa pri pečení potrebujeme zaobísť bez masla. A takto sa to dá vyriešiť.



Foto: Shutterstock

Maslo má pri pečení niekoľko funkcií. Tuk je vynikajúcim zvýrazňovačom chuti a cesto robí pružnejším. Maslo sa však dá v koláčoch nahradiť – nech už sú pohnútky k tomu akékoľvek.

Niektorí ľudia majú intoleranciu, iní vyznávajú vegánske stravovanie, ďalší chcú piecť dobroty s nižším obsahom tuku... Alebo sa jednoducho môže stať, že doma zrovna maslo nemáte a obchod je ďaleko alebo zatvorený.

Čím a v akých prípadoch sa teda dá klasické maslo z kravského mlieka nahradiť?





ANKETA: Kupujete si maslo do zásoby keď je niekde v akcii?

88,7%



11,3%







Diskusia k článku







 



TOPlist