Pani Naam:
Keď thajské jedlo, tak s originálnymi surovinami

Parichart Bystriansky (Pani Naam), majiteľka reštaurácie Naam Thai Food a lektorka Školy varenia pre gurmánov vo Sv. Jure, 13. mája 2021     4 minúty čítania

Dnes sa chcem trochu venovať surovinám, ktoré v thajskej kuchyni používame. Lebo základom každého varenia je používať originálne prísady.



Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Keď chcete, aby jedlo chutilo tak ako v Thajsku, treba doň použiť tie veci, ktoré sú v originálnych receptoch z Thajska. To vždy zdôrazňujem aj na kurzoch varenia. Keď vidíte v receptoch názvy, ktoré vám veľa nehovoria, zdá sa vám to možno príliš komplikované, alebo až nemožné. To však v súčasnosti už nemusí byť pravda.

Keď som pred niekoľkými rokmi na Slovensko prišla, dostať originálne suroviny nebolo ľahké. Ale teraz je situácia neporovnateľne lepšia. Samozrejme, keď si chcete uvariť niektoré z receptov, ktoré tu uvádzam, treba na to istú predprípravu. Nie sú to jedlá, na ktoré máte suroviny bežne v špajze. Ale dostať sa k nim nie je problém.

Mnohé reštaurácie a stánky, ktoré varia autentickú kuchyňu, suroviny na ňu aj predávajú. Aj obchodov s exotickými potravinami, najmä s tými z Ázie, v posledných rokoch pribudlo. Dokonca aj niektoré dobre zásobené supermarkety majú osobitné regály s prísadami do cudzokrajných jedál. No a mnohé veci sa dajú objednať cez internet – na e–shopy sme si počas mesiacov, keď boli kamenné obchody zatvorené, zvykli, tak prečo si neobjednať aj to, čo potrebujeme na varenie.

Na druhej strane – výhodou týchto receptov je, že keď už máte pokope všetky suroviny, tak samotné varenie je rýchle a nekomplikované, rozhodne nemusíte stráviť v kuchyni hodiny. Odmenou budú jedlá, ktoré vám čosi pripomenú alebo navnadia na dovolenku v tejto krásnej krajine. Dobrú chuť!

Thajské recepty Pani Naam nájdete TU:











Diskusia k článku







 



TOPlist