Pražené ryžové rezance Pad Thai
majiteľka reštaurácie Naam Thai Food a lektorka Školy varenia pre gurmámov vo Sv. Jure, 10. februára 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
300 g |
|
100 g (môžu byť aj mrazené) |
|
50 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 PL mleté |
|
Pad Thai omáčka: | |
30 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme Pad Thai omáčku. Do malého hrnca dáme všetky suroviny a dobre premiešame. Varíme 20 minút, kým sa nerozpustí tamarind a palmový cukor.
- 2
Ryžové rezance namočíme do vlažnej vody na 30 minút. Červenú cibuľu a sladkú nakladanú reďkovku nasekáme na drobné kúsky, pažítku nakrájame na 2 cm kúsky.
- 3
Rozpálime wok alebo hlbšiu panvicu, pridáme ryžový olej, červenú cibuľu, sladkú nakladanú reďkovku a opekáme asi minútu. Ďalej pridáme vajce a miešame 1–2 minúty. Po premiešaní pridáme krevety, všetko spolu opražíme. Pridáme namočené ryžové rezance a za stáleho miešania dosiahneme, aby sa rezance so surovinami spojili a zmäkli. Pridáme Pad Thai omáčku a premiešame. Potom pridáme thajskú pažítku, klíčky mungo a opäť premiešame. Ako posledné pridáme pomleté arašidy a všetko spolu premiešame, aby sa chute spojili.
- 4
Do stredu taniera naservírujeme pripravené rezance, na okraj dáme arašidy, mesiačik limetky, troška mungo klíčkov, thajskú pažítku.
- 5
Tip: Tieto rezance sme robili s krevetami, ale môžeme ich nahradiť kuracím, bravčovým či hovädzím mäsom, alebo v bezmäsitej forme s tofu alebo hríbmi.
Tiež ryžové rezance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu