Odteraz to bude hračka:
5 fígľov, ako jednoducho nakrájať krémeš z lístkového cesta

Jana Stárková, 26. februára 2023     7 minút čítania

Vrchný plát lístkového cesta sa pri krájaní krémeša rád láme a vznikajú tak neúhľadné kúsky. Ukážeme vám odskúšané tipy, ako sa tomuto problému vyhnúť.

4. Pokrájajte celý krémeš ešte pred pečením




Foto: Cesminaz

Medzi receptami na krémeš nájdete aj jednoduchšie verzie. Napríklad ako tento od @cesminaz, v ktorom sa celý zákusok pečie naraz.

Na spodný plát lístkového cesta nanesiete krém, ktorý zakryjete vrchným cestom. Zákusok ešte pred pečením nakrájate na kocky pomocou do teplej vody namočeného tenkého noža. Po upečení a vychladnutí ho pokrájate presne po zárezoch, ktoré sa pri pečení vytvorili. Aké jednoduché a aké praktické!






Diskusia k článku







 



TOPlist