Od antipasti po dolci: Ako si objednávať v reštaurácii na dovolenke v Taliansku? Pomôže vám náš sprievodca autentickými chodmi
Jana Klimanová, 14. júla 2023 4 minúty čítania
Chystáte sa na dovolenke v Taliansku navštíviť miestne reštaurácie? Zaskočiť vás môžu názvy jednotlivých chodov, ktoré nájdete na jedálnom lístku. Vysvetlíme vám, čo znamenajú.
Tie najlepšie recepty z Varechy priamo do vášho mailu.
Ak nájdete na jedálnom lístku tento názov označujúci prílohu, je to najmä kvôli turistom. V ponuke reštaurácií býva grilovaná a varená zelenina, špenát, čakanka, mrkva, strukoviny alebo čerstvý šalát (insalata). Dospelí Taliani prílohy zvyčajne nejedia. Ku každému jedlu sa servíruje univerzálny biely chlieb, ktorý sa hodí nielen k mäsu, ale aj k rybám.
Diskusia k článku