Od antipasti po dolci:
Ako si objednávať v reštaurácii na dovolenke v Taliansku? Pomôže vám náš sprievodca autentickými chodmi

Jana Klimanová, 14. júla 2023     4 minúty čítania

Chystáte sa na dovolenke v Taliansku navštíviť miestne reštaurácie? Zaskočiť vás môžu názvy jednotlivých chodov, ktoré nájdete na jedálnom lístku. Vysvetlíme vám, čo znamenajú.



Shutterstock

5. Contorni - prílohy

Ak nájdete na jedálnom lístku tento názov označujúci prílohu, je to najmä kvôli turistom. V ponuke reštaurácií býva grilovaná a varená zelenina, špenát, čakanka, mrkva, strukoviny alebo čerstvý šalát (insalata). Dospelí Taliani prílohy zvyčajne nejedia. Ku každému jedlu sa servíruje univerzálny biely chlieb, ktorý sa hodí nielen k mäsu, ale aj k rybám.




ANKETA: Navštívili ste niekedy v Taliansku nejakú miestnu reštauráciu?

81,0%



19,0%







Diskusia k článku







 



TOPlist