Niekedy menej znamená viac:
2 perfektné krémy do zákuskov. Hotové za pár minút a len zo štyroch surovín!

Jarmila Horváthová, dnes 06:00     3 minúty čítania

Na tieto lahodné krémy, ktoré môžete použiť do rezov alebo na naplnenie torty, vám stačí minimum surovín aj času.



Foto: Shutterstock

Nie ste fanúšikom varených krémov do zákuskov a toriet, lebo sa vám zdá ich príprava zdĺhavá? Vyskúšajte na suroviny, robotu i čas nenáročné alternatívy, ktoré napriek tomu chutia naozaj fantasticky.

Kokosový Raffaello krém

Luxusný domáci krém, ktorý chuťou pripomína slávne kokosové cukrovinky, môžete použiť nielen do toriet a rôznych dezertov, ale vychutnať si ho môžete aj natretý na croissantoch.

Pripravuje sa zo 70 g strúhaného kokosu (ak máte radi výraznú kokosovú chuť, môžete ho dať viac), 400 g sladeného kondenzovaného mlieka, 200 g masla a 200 g bielej čokolády.

Nakrájané maslo a nalámanú bielu čokoládu vložte do misky a rozpustite nad vodným kúpeľom, premiešajte. Keď sa suroviny pekne spoja, odložte misku zo sporáka a tenkým prúdom prilejte sladené kondenzované mlieko. Stále miešajte. Na záver vmiešajte strúhaný kokos. Krém vložte do chladničky, aby trochu stuhol a potom použite podľa uváženia.

Mascarpone krém so šľahačkou

Ak hľadáte ešte niečo jednoduchšie, potom stavte na krém z mascarpone, ktorý sa pripravuje bez masla a zložitých postupov.



Foto: Shutterstock

Stačí skrátka zmiešať mascarpone, smotanu na šľahanie, cukor a vanilkovú pastu a dokonalý krém budete mať už za 10 minút. Potrebujete naň 500 g mascarpone, 500 ml smotany na šľahanie, 5 PL práškového cukru, vanilkovú pastu alebo extrakt podľa chuti (ako potrebujete krému menej, môžete ho pripraviť aj z polovičnej dávky).

Do misky nalejte smotanu na šľahanie a pridajte mascarpone, cukor, vanilku a šľahajte, kým krém nie je hladký a pevný. Pred ďalším použitím ho vložte na hodinu do chladničky.

Výhodou tohto krému je, že ho môžete rôzne obmieňať. Skúste doň pre zmenu pridať nastrúhanú citrónovú kôru, kakao, instantnú kávu (prášok), prípadne drobné alebo nadrobno nakrájané ovocie. Váš dezert tak bude chutiť zakaždým inak.



ANKETA: Chutia vám cukrovinky Raffaello?

69,2%



30,8%







Diskusia k článku







 



TOPlist