Takto to už nemusí byť...
Foto: Shutterstock
Zemiakový šalát patrí na vianočný stôl rovnako ako darčeky pod stromček. Prplavé čistenie teplých zemiakov uvarených v šupke však nepatrí k obľúbeným činnostiam väčšiny gazdiniek. Predpokladáme, že rady našich babičiek na ľahšie šúpanie už ovládate - uvarené zemiaky treba pred šúpaním nechať dobre vychladnúť, môžete ich dokonca ponoriť aj do ľadovej vody.
Jedným z možných riešení je poveriť touto pomocnou prácou partnera alebo deti, ktoré sa vám za to určite „poďakujú“. My však pre vás máme tip, ako zachovať dobré vzťahy s rodinnými príslušníkmi a zemiaky mať ošúpané raz-dva.
Vyskúšajte šikovný spôsob šúpania uvarených zemiakov.
Foto: Shutterstock
Trik, s ktorým to pôjde ľahučko spočíva v tom, že predtým, než surové zemiaky vložíte do hrnca, šupku na nich narežete nožíkom uprostred po celom obvode. Rez veďte len po povrchu. Zemiaky uvarte vo vode tak ako ste zvyknutí, sceďte ich a nechajte trocha vychladnúť. Potom už len stačí polovice šupiek stiahnuť a zemiak doslova vylúpnuť. Presne tak, ako je to aj v tomto videonávode:
Zdroj: Foody Tube
Nevidím na tom nič komplikovane, troška narezanie šupky je pre mna novinka a nevidm v tom žiadny problém. Vyskúšam teraz pri varení zemiakového šalátu.