Kuchynské triky:
Presolili ste? Takto dokážete jedlo zachrániť

Jarmila Horváthová, 2. novembra 2022     3 minúty čítania

Soľ je v kuchyni naozaj nad zlato, ale keď to s ňou preženieme, máme problém. Presolené jedlo chutí málokomu, no zúfať si nemusíte. Pomocou týchto trikov jedlo dokážete zachrániť. Niektoré sú známe, iné vás možno prekvapia.



Foto: Shutterstock

5. Vyvážte chuť sladkým alebo kyslým

Sladká alebo kyslá chuť dokážu slanú zneutralizovať. Ak je to možné, pridajte do pokrmu trochu trstinového cukru alebo medu. Takto môžete upraviť nielen omáčku, ale aj mäso a zeleninu – namarinovať ich s medom. Ak sa sladko-slanej chuti bojíte, tak to vyskúšajte s trochou citrónovej šťavy, bieleho vína či vínneho octu.





Diskusia k článku







 



TOPlist