Kuchynské triky:
Presolili ste? Takto dokážete jedlo zachrániť

Jarmila Horváthová, 2. novembra 2022     3 minúty čítania

Soľ je v kuchyni naozaj nad zlato, ale keď to s ňou preženieme, máme problém. Presolené jedlo chutí málokomu, no zúfať si nemusíte. Pomocou týchto trikov jedlo dokážete zachrániť. Niektoré sú známe, iné vás možno prekvapia.



Foto: Shutterstock

4. Použite inú tekutinu

Ak sú napríklad cestoviny stále príliš slané, pripravte ich napríklad so smotanovou omáčkou, ktorú však už neosolíte. Smotanová, ale aj paradajková omáčka dokáže zneutralizovať aj príliš slané mäso. Tiež možno pridať trochu smotanového syra, masla či tvarohu. Ak je príliš slaná napríklad šťava z mäsa, tiež možno slanosť znížiť pridaním mlieka, smotany, syra či paradajkového pretlaku.





Diskusia k článku







 



TOPlist