Kuchynské triky:
Presolili ste? Takto dokážete jedlo zachrániť

Jarmila Horváthová, 2. novembra 2022     3 minúty čítania

Soľ je v kuchyni naozaj nad zlato, ale keď to s ňou preženieme, máme problém. Presolené jedlo chutí málokomu, no zúfať si nemusíte. Pomocou týchto trikov jedlo dokážete zachrániť. Niektoré sú známe, iné vás možno prekvapia.



Foto: Shutterstock

3. Preplachujte

Ak presolíte ryžu, cestoviny, šošovicu, kuskus či bulgur a prídete na to dostatočne skoro (preto je dôležité jedlo ochutnávať), zlejte z nich vodu, v sitku ich dobre prepláchnite a nechajte dovariť v čistej vode. To isté platí aj pri varení mäsa. Ak je na povrchu príliš slané, soľ sa dá zmyť, dokonca aj z pečeného mäsa.





Diskusia k článku







 



TOPlist