Kuchynské triky:
Presolili ste? Takto dokážete jedlo zachrániť

Jarmila Horváthová, 2. novembra 2022     3 minúty čítania

Soľ je v kuchyni naozaj nad zlato, ale keď to s ňou preženieme, máme problém. Presolené jedlo chutí málokomu, no zúfať si nemusíte. Pomocou týchto trikov jedlo dokážete zachrániť. Niektoré sú známe, iné vás možno prekvapia.



Foto: Shutterstock

2. Zemiaky ako záchrana

Známym trikom, ktorý možno použiť pri presolených polievkach alebo omáčkach je pridať do nich na stiahnutie slanej chute surový zemiak a uvariť ho v nej. Môžete však použiť aj mrkvu či starý chlieb. Povarte ich minimálne 10 minút a pred podávaním jedla ich vytiahnite. Trošku slanosti predsa len stiahnu.





Diskusia k článku







 



TOPlist