Koruna každého koláča:
Sladká mrvenička ako od babičky. Tipy a triky ako ju nedomrviť

Jana Klimanová, 19. augusta 2023     5 minút čítania

Dozlatista upečená chrumkavá posýpka je veru dokonalou bodkou na každom koláči. Poradíme vám, ako urobiť skvelú mrveničku voňajúcu maslom.



Foto: Shutterstock

5. Pred pečením do chladničky

Mrveničku si pripravte skôr ako cesto na koláč, aby ste ju mohli odložiť aspoň na pol hodiny do chladničky. Koláč ňou posypte až tesne pred pečením.

Ak ste nespotrebovali všetku mrveničku, nasypte ju do uzatvárateľného vrecka a dajte do mrazničky. Takto ju budete mať poruke, keď najbližšie budete piecť koláč, alebo ak jej nie je veľa, vyšperkujete ňou napríklad ovocné muffiny. Praktické je aj urobiť si mrveničky zámerne viac a uložiť si ju do mrazničky na neskoršie použite. Pri ďalšom pečení tak ušetríte čas.






ANKETA: Máte radi koláče s posýpkou navrchu?

97,2%



2,8%







Diskusia k článku







 



TOPlist