Foto: Pravda archív
Vôbec mäso z diviny je nielen chutné, ale aj zdravšie ako produkty farmárskych veľkochovov, neobsahuje toľko škodlivého tuku, veď zver sa v lese nevyvaľuje v kresle, ale je stále v pohybe. A zrejme nestrelíme capa, keď povieme, že lahôdkami sú aj jedlá z drobnej pernatej zveri. Kto by už odolal bažantovi na víne, plneným prepeličkám alebo jarabičej polievke.
Ani sa nemožno čudovať, že zemepáni, či už bývalí šľachtickí, neskôr komunistickí a aj súčasní demokratickí, tak radi poľovali a poľujú. Hody z diviny si však z času na čas môže dopriať aj človek obyčajný. Inšpiráciou môžu byť recepty z diviny na tejto web stránke. Tak lovu zdar, priatelia a vareniu zvlášť! A, mimochodom, ten diviak je skvelý aj s jednou aj s druhou omáčkou.
Diskusia k článku