Jednoduché rady:
13 trikov od profíkov, ktoré vám uľahčia varenie aj zlepšia chuť jedál

Jarmila Horváthová, 3. februára 2024     5 minút čítania

Či už varíte denne, alebo len občas, vždy je dobré poznať zopár overených tipov, ktoré používajú pri príprave jedál profesionáli. Sú jednoduché, ale majú veľký účinok.



Foto: Shutterstock

3. Ľahšia šľahačka

Ak chcete pripraviť šľahačku, ale zredukovať množstvo kalórií, namiesto celého množstva smotany, ktorá sa uvádza v recepte, vyšľahajte smotanu a bielky v pomere 1:4.

Obidve ingrediencie vyšľahajte oddelene a na záver ich zmiešajte. Bielky aj šľahačka musia byť dobre vychladené. Keďže sa takto nadstavená šľahačka tepelne neupravuje, dbajte na to, aby ste použili bielky z čerstvých vajec.




ANKETA: Varíte zeleninu radšej v pare ako vo vode?

33,3%



66,7%







Diskusia k článku







 



TOPlist