Hubárska sezóna:
5 overených spôsobov, ako v domácnosti sušiť huby

Jana Klimanová, 11. augusta 2023     5 minút čítania

Ak všetko pôjde dobre, po daždivých dňoch budeme nosiť z lesa plné košíky voňavých húb. Je niekoľko možností, ako ich doma usušiť, aby ste si ich mohli užívať po celý nasledujúci rok.



Foto: Shutterstock

4. Sušenie v elektrickej rúre

Plech vyložte papierom na pečenie. Huby nakrájajte na plátky, rovnomerne ich poukladajte na papier a sušte pri teplote 20–30 °C. Asi po dvoch hodinách sušenia teplotu zvýšte na 40-45°C.

Pri postupnom zvyšovaní teploty nepoškodíte štruktúru húb a prebytočná voda sa efektívne odparí. Nezabudnite pravidelne otáčať plech aj huby, aby sa nezaparili. Na teplovzdušnej rúre nechajte dvierka mierne pootvorené, aby sa vlhkosť mohla bez problémov odparovať. Pripravte sa však na intenzívnu hubovú arómu.





ANKETA: Tešíte sa každoročne na hubársku sezónu?

92,6%



7,4%







Diskusia k článku







 



TOPlist