Foto: Shutterstock
Medzinárodná komisia šéfkuchárov na čele so známym francúzskym šéfkuchárom a iniciátorom tohto podujatia Alainom Ducassom hodnotila menu jednotlivých reštaurácií. Pri ich príprave bola tento krát zdôraznená možnosť inšpirovať sa receptami a “savoir-faire” francúzskych kuchárov a odporučenie použiť čerstvé lokálne suroviny.
Cieľom podujatia Goût de France je propagácia francúzskej gastronómie a podpora cestovného ruchu. Zároveň si táto akcia vytýčila cieľ zvýšiť atraktivitu hotelierstva a gastronómie najmä medzi mladými ľuďmi.
Aj preto sa Francúzske veľvyslanectvo a Francúzsky inštitút na Slovensku rozhodli podporiť podujatie Goût de France aj pre verejnosť otvorenou konferenciou pod názvom Učiť sa francúzskej gastronómii spojenou s prezentáciou a predajom typických francúzskych výrobkov. Konferencia sa bude konať 21. marca 2016 od 14.00 hodiny v Galérii Francúzskeho inštitútu v Bratislave na Sedlárskej ulici.
Vystúpi na nej jeden z najznámejších slovenských šéfkuchárov a súčasný šéfkuchár River Bank Restaurant Igor Čehy a bude pri tejto príležitosti odpovedať na zaujímavú otázku, či jedia Slováci žabie stehienka, Mária Horková a Myriam Kreškóciová z Hotelovej Akadémie v Nitre sa podelia o svoje skúsenosti s francúzskou kuchyňou, a Frédéric Miskiewicz vysvetlí, prečo a ako otvoril svoju palacinkáreň Chez Amélie v Bratislave.
Slovenské reštaurácie, v ktorých 21. marca 2016 môžete ochutnať francúzske menu:
Reštaurácia Albrecht (Bratislava)
Reštaurácia River Bank (Bratislava)
Reštaurácia UFO (Bratislava)
Reštaurácia Chez Amélie (Bratislava)
Reštaurácia Pompadour Hotel Amade Château (Vrakúň)
Reštaurácia Quo Vadis (Nitra)
Reštaurácia Rouge (Nitra)
Reštaurácia Ile de Ré Hotel Golfer (Kremnica)
Reštaurácia Gašperov mlyn (Batizovce)
Reštaurácia Poésie Hotel Hviezdoslav (Kežmarok)
Reštaurácia Hotel Lesná (Stará Lesná)
Reštaurácia Olive Tree (Košice)
Reštaurácia Slávia (Košice)
Všetky potrebné informácie k podujatiu Goût de France nájdete na stránke Francúzskeho veľvyslanectva na Slovensku.
Diskusia k článku