Fotogaléria s receptami:
Sviatky sa bez orechov nezaobídu. V akých dobrotách sú nenahraditeľné?

Jana Klimanová, 6. decembra 2022     10 minút čítania

Vlašské orechy, lieskovce a mandle zahviezdia vo vianočných koláčikoch, so slanými arašidmi či pistáciami zasa nepokazíte žiadnu silvestrovskú oslavu. Druhov orechov je však oveľa viac a keďže všetky sú doslova nabité zdraviu prospešnými látkami, miesto v jedálničku im patrí po celý rok. Pozrite sa, do akých receptov sa hodia.

Arašidy




Foto: Shutterstock

Arašidy, alebo aj búrske oriešky, sú vlastne semená strukoviny s názvom podzemnica olejná. Arašidový olej sa používa ako alternatíva olivového oleja, obľúbené je tiež arašidové maslo. Tieto drobné plody sa výborne hodia do cookies a tartaletiek. Sú častou ingredienciou pokrmov ázijskej kuchyne - dochutia kuracie kung pao, udon rezance ale aj tofu šalát. Arašidy by nemali chýbať ani v žiadnom mikulášskom balíčku. Sú nielen chutné, ale aj zdravé - obsahujú fosfát, dôležitý pre vývoj mozgu a jeho činnosť.

Náš tip na domácu maškrtu do mikulášskeho balíčka:




Diskusia k článku







 



TOPlist