Bobule na neskôr:
7 spôsobov, ako z hrozna spraviť zásoby na zimu

Jana Klimanová, 27. októbra 2023     5 minút čítania

Máte viac hrozna, než dokážete zjesť? Ak ho neplánujete dať do koláčov, tu je niekoľko tipov, ako mať z neho úžitok ešte zopár mesiacov.



Foto: Shutterstock

7. Mrazené hrozno

Mrazené hrozno sa hodí nielen na priamu konzumáciu, ale aj na výrobu sorbetu, sirupu či ako ingrediencia do smoothie.

Zo strapcov oberieme bobule hrozna, umyjeme ich a necháme dôkladne vysušiť. Zabalíme do uzatvárateľných plastových vreciek alebo nádob. V mrazničke hrozno vydrží do ďalšej sezóny. Hrozno môžeme dať aj do formičiek na ľad, zaliať vodou a máme efektnú ozdobu pre miešané nápoje.



ANKETA: Robili ste už niekedy hroznový džem?

51,6%



48,4%







Diskusia k článku







 



TOPlist