Bobule na neskôr:
7 spôsobov, ako z hrozna spraviť zásoby na zimu

Jana Klimanová, 27. októbra 2023     5 minút čítania

Máte viac hrozna, než dokážete zjesť? Ak ho neplánujete dať do koláčov, tu je niekoľko tipov, ako mať z neho úžitok ešte zopár mesiacov.



Foto: Shutterstock

6. Kandizované hrozno

Hodí sa do dezertov alebo ako sladkosť, keď vás prepadne “mlsná”, či na výlet do ruksaku - ako zdroj energie. Na jeho prípravu budeme potrebovať nálev z litra vody a 300 g cukru, ktorý necháme prevariť. Hrozno dáme do nádoby a zalejeme ho sirupom.

Na druhý deň sirup scedíme do hrnca, prevaríme a ak je riedky, pridáme cukor. Scedené hrozno zalejeme sirupom a necháme odstáť do ďalšieho dňa. Tento postup opakujeme ešte 9 krát. Potom hrozno vyberieme, necháme poriadne odkvapkať a osušiť. Posypeme ho práškovým cukrom a skladujeme na tmavom mieste.




ANKETA: Robili ste už niekedy hroznový džem?

51,6%



48,4%







Diskusia k článku







 



TOPlist