Aby to vyšlo:
5 začiatočníckych chýb, ktorým by ste sa mali vyhnúť pri príprave domácich rezancov

Jana Klimanová, 18. februára 2024     3 minúty čítania

Ak sa na vlastné rezance do polievky chystáte po prvýkrát, hodí sa vedieť, čoho sa pri ich príprave vyvarovať.



Foto: Shutterstock

1. Neodpočinuté cesto

Ak ste sa rozhodli pre cesto bez vajec, treba ho pripraviť v predstihu, aby stihlo asi 30 - 60 minút odpočívať v potravinárskej fólii pri izbovej teplote. Múka dobre nasiakne vodu a cesto bude vďaka tomu pružné a bude sa dobre vaľkať. V prípade, že pripravujete cesto s vajíčkami, bochník cesta stačí nechať odležať pod utierkou 10-15 minút.

Po odpočinutí bochník cesta vyvaľkajte na plát, ktorý nechajte ešte po oboch stranách obschnúť, aby sa vám nakrájané pruhy naukladané na seba pri krájaní na rezance nezlepovali.




ANKETA: Robíte si domáce rezance do polievky?

78,1%



21,9%







Diskusia k článku







 



TOPlist