Čokoládový koláč bez vajec
Foto: frommykitchendotcom
Suroviny
2 hrnčeky (1 hrnček = 150 ml) |
|
300 g (2 kelímky po 150 g) |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
Poleva: | |
200 g |
|
100 ml |
|
100 g |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Hrnček na odmeranie surovín mal objem 150 ml. Múku, kakao a sódu bikarbónu dáme do jednej nádoby a premiešame.
- 2
Do druhej nádoby dáme jogurt, vmiešame olej a kryštálový cukor. Následne primiešame múčnu zmes.
- 3
Cesto vylejeme na plech (30x20 cm) obložený papierom na pečenie a pečieme na 180 °C.
- 4
Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu spolu s mliekom a maslom, osladíme podľa chuti.
- 5
Hotový koláč popicháme nožom alebo vidličkou a prelejeme polevou tak, aby sa dostala miestami aj dovnútra koláča. Koláč necháme vychladnúť.
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu