Foto: Jana Kollárová
1. Nevybrali ste ju z chladničky
Zemiaková polievka s korením a bobkovým listom už rozvoniava, zostáva do nej už len pridať kyslú smotanu, tak po ňu siahnete do chladničky. A to je prvá z chýb, ktorú môžete urobiť.Najdôležitejším bodom pri varení polievok a omáčok s kyslou smotanou totiž je, aby mala pred pridaním do pripravovaného jedla izbovú teplotu. Najlepšie preto je vytiahnuť kelímok so smotanou z chladničky hneď ako začnete variť, alebo aj skôr.
Ďalší spôsob, ak chcete kyslou smotanou zjemniť polievku je najprv k nej pridať niekoľko lyžíc horúcej polievky, tým smotanu v podstate ohriať a až potom ju vliať do hrnca k polievke.
Tento postup odporúča aj náš používateľ @njdevil: "Smotana sa zráža, keď sa dáva do variacej sa polievky. Treba najskôr vyrovnať teplotu - do misky so smotanou pomaly pridávaj polievku. Miešaj a šup, naspäť do hrnca a tým istým spôsobom, pomaly primiešavať do polievky," radí v diskusii na Varecha.sk
Funguje to aj pri omáčkach, odskúšané to má prispievateľ overených receptov @kimlo: "V miske si pripravíme kyslú smotanu, ktorú zmiešame s 1 – 2 naberačkami horúcej omáčky, aby sa vyrovnala teplota a smotana sa nezrazila. Hmota musí byť hladká a lesklá," vysvetľuje.
Funguje to aj pri omáčkach, odskúšané to má prispievateľ overených receptov @kimlo: "V miske si pripravíme kyslú smotanu, ktorú zmiešame s 1 – 2 naberačkami horúcej omáčky, aby sa vyrovnala teplota a smotana sa nezrazila. Hmota musí byť hladká a lesklá," vysvetľuje.
Diskusia k článku