H - Hamachi
Foto: Shutterstock
Druh ryby na suši, ktorá sa často objavuje v japonskej kuchyni. Zvyčajne sa chová na farmách pre vyšší obsah tuku. Je základom japonskej kuchyne a tvorí základ mnohých surových rybích jedál v štýle suši. Hamachi má jemnú chuť a pevnú maslovú štruktúru.
Holy basil paste
Pasta z bazalky indickej alebo posvätnej. V thajskej kuchyni je indická bazalka jedným z druhov tejto rastliny, ktoré môžu byť súčasťou zmesi korenín. Často sa tiež vyskytuje v smažených mäsách. Listy rastliny sa zvyčajne pridávajú ku koncu varenia, aby sa zachovala jej chuť.I - Ine
Foto: Shutterstock
Japonský názov pre „suši ryžu“ s vysokým obsahom škrobu. Pred prípravou by sa ryža mala niekoľkokrát prepláchnuť čistou studenou vodou. Tento druh ryže sa nevarí klasicky priamo na ohni, ale len v pare.
Diskusia k článku