Abeceda ázijskej kuchyne:
Odhaľte, čo sa skrýva za neznámymi názvami

Jarmila Horváthová, 19. novembra 2022     20 minút čítania

Ázijská kuchyňa používa mnoho pre nás nepoznaných surovín, korenín a jedál. Zasvätíme vás do ich názvov, aby vás pri varení v receptoch už nič nezaskočilo.

H - Hamachi



Foto: Shutterstock

Druh ryby na suši, ktorá sa často objavuje v japonskej kuchyni. Zvyčajne sa chová na farmách pre vyšší obsah tuku. Je základom japonskej kuchyne a tvorí základ mnohých surových rybích jedál v štýle suši. Hamachi má jemnú chuť a pevnú maslovú štruktúru.

Holy basil paste

Pasta z bazalky indickej alebo posvätnej. V thajskej kuchyni je indická bazalka jedným z druhov tejto rastliny, ktoré môžu byť súčasťou zmesi korenín. Často sa tiež vyskytuje v smažených mäsách. Listy rastliny sa zvyčajne pridávajú ku koncu varenia, aby sa zachovala jej chuť.



I - Ine



Foto: Shutterstock

Japonský názov pre „suši ryžu“ s vysokým obsahom škrobu. Pred prípravou by sa ryža mala niekoľkokrát prepláchnuť čistou studenou vodou. Tento druh ryže sa nevarí klasicky priamo na ohni, ale len v pare.







Diskusia k článku







 



TOPlist