Čo nás naučili:
Mamine koláče, tie sú najlepšie. 11 receptov, ktoré potešia jazýček a pohladia dušu
Tak, ako ich piekli nám, dnes ich my pečieme svojim deťom. Koláč od mamy nemusí mať výstavné parametre, má pre nás úplne inú hodnotu....
5 minút čítania
Gurmánske cesty:
Ako chutí Madeira
Nemá oslňujúce pláže s bielym pieskom ani priezračné more s tridsaťstupňovou vodou a predsa ju všetci, čo ju poznajú, milujú....
8 minút čítania
Ako sa vynájsť:
Chýba vám vajce na obalenie rezňov či karfiolu? Týmito surovinami ho môžete nahradiť
Nachystať chrumkavú vyprážanú pochúťku a nepoužiť pritom na obaľovanie vajce, môže byť výzva. Ale môžete si s ňou poradiť.
3 minúty čítania
Tieto sa na Vareche osvedčili:
10 najklikanejších jahodových receptov minulej sezóny
Kardinál rezy, strúhaný koláč aj bublanina. Odštartujte novú sezónu obľúbeného ovocia overenou dobrotou....
4 minúty čítania
Vysvetlíme vám:
Bryndza májová, letná, zimná... Aký je v nich rozdiel a ktorá je najzdravšia?
Aký význam má označovanie bryndze podľa ročných období a je tá májová naozaj taká superzdravá?
4 minúty čítania
Voňavé kvety:
10 receptov na bazový sirup. S cukrom i bez, a aj s návodmi, ako predĺžiť jeho trvanlivosť
Schovajte omamnú vôňu a chuť bazy do sirupu....
4 minúty čítania
Fašírka vcelku:
Popraskaná či vysušená, takú sekanú určite nechcete. 7 dobrých rád, aby sa vám vydarila
Aj pri takom jednoduchom jedle, ako je fašírka pečená vcelku, sa všeličo môže zvrtnúť. Vyvarujte sa chýb, ktoré by vám ju...
3 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 19/2024:
Grilovanie so šmrncom
Varecha s odskúšanými receptami na grilované špeciality vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 10. mája.
3 minúty čítania
Bude sýtejšia:
Tradičná mrvenička, halušky, rezance, alebo vyskúšate aj niečo nové? 10x drobné závarky do polievky
S domácimi cestovinami bude akákoľvek jednoduchá polievka hneď výdatnejšia. Otestujte však okrem klasiky vo vašej polievke napríklad aj vyprážané cestíčkové alebo syrové guľôčky...
5 minút čítania
Prebuďte ich k životu:
Ako správne nachystať sušené hrozienka na konzumáciu a pečenie
Sušené hrozienka neodmysliteľne patria k pečeniu. Nestačí však ich len tak prihodiť do cesta či plnky...
3 minúty čítania
Samé dobroty:
Krtkova torta na plech aj kapustové fliačky. 15 najsledovanejších aprílových videoreceptov
Obľúbený zákusok, slávna torta, ale aj chutné jednoduché jedlá. Navarte a napečte si podľa najlepších videí uplynulého mesiaca.
7 minút čítania
Už sa červenajú:
3 finty, ktoré využijete počas celej jahodovej sezóny
Prvé slovenské jahody sú tu a tak sa vám nasledujúce týždne určite zídu malé triky, ako ich jednoducho očistiť, rovnomerne nakrájať a skladovať...
3 minúty čítania
Vytiahnite zo špajzy:
Máte zásoby nasušených húb ešte od leta? Uvarte si z nich voňavé rizoto z jedného hrnca
Kým začnú opäť rásť huby, spravte pre ne miesto v komore....
3 minúty čítania
Na toto zabudnite:
5 vecí, ktoré Taliani pri príprave pizze nikdy nerobia. Ale my áno...
Každý, kto si pečie domácu pizzu má svoje zvyklosti. Nad niektorými z nich by však Taliani pozdvihli obočie....
3 minúty čítania
Pomôž Čekymu natextovať letný hit s Mecomom
INZERCIA - Ak chceš zažiť parádnu letnú grilovačku, na ktorej tebe a tvojej partii zaspieva Čeky nový letný hit, ktorý mu navyše sám pomôžeš natextovať, tak si tu správne a čítaj ďalej....
5 minút čítania
Keď sú doma vajíčka:
Sedliacka, aj z rúry. 9 receptov, ako chutne pripraviť omeletu na raňajky aj na večeru
Vďaka surovinám "čo chladnička dala" môže aj obyčajná vaječná omeleta vypáliť neobyčajne....
4 minúty čítania
Šéfkuchár Vojto Artz:
O varení v televízii aj v najlepších reštauráciách
Bol naším prvým uznávaným televíznym šéfkuchárom, vydal úspešné kuchárske knihy, jeho kurzmi prešli tisíce ľudí....
12 minút čítania
TOP rebríčky:
Najlepšie recepty uplynulého mesiaca, to je doslova koláčová žatva! Pozrite sa, aký koláč zabodoval na celej čiare
Milujeme sladké. Dôkazom toho je množstvo receptov na koláče a zákusky, ktoré sa umiestnili medzi najklikanejšími a najukladanejšími aprílovými receptami.
14 minút čítania
Šéfkuchár radí:
10 krokov k dokonalému vývaru
Vývar, to je kuchárske zlato. Či už sa chystáte robiť zeleninový, kurací, slepačí alebo hovädzí, zoberte si tieto cenné rady k srdcu....
5 minút čítania
Halušky a spol.:
10 najobľúbenejších jedál s bryndzou. Tu nájdete pekne pokope všetko, čo tak ľúbite
Užite si jarnú bryndzu a pripravte si z nej všetky naše tradičné dobroty, ktoré nikdy nikoho nesklamú.
4 minúty čítania
Vyhnite sa sklamaniu:
Akých prehreškov sa vyvarovať, aby bol váš domáci hamburger perfektný
Už ste doma hamburgery robili, ale neboli také, ako ste si predstavovali? Prezradíme vám, v čom mohol byť problém....
4 minúty čítania
Jemné cesto, chutná plnka:
8 variácií na obľúbené pité. Upečte si klasické jablkové, ale aj hruškové, makové, orechové či perníkové
Ľahký víkendový koláč, ktorý sa dá upiecť zo zásob v špajzi a určite vyčaruje úsmev na tvári domácim aj návšteve....
3 minúty čítania
Malá zmena s veľkým efektom:
Ako jesť zemiaky, ryžu či cestoviny a nepribrať? Spravte s nimi túto jednu vec
Vyhýbate sa pri chudnutí obľúbeným prílohám? Prezradíme vám jednoduchý trik, vďaka ktorému už pre vás nemusia byť postrachom....
4 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 18/2024:
Bryndzové variácie
Varecha s odskúšanými receptami na pochúťky z májovej bryndze vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 3. mája.
3 minúty čítania