Foto: Andrea Červenková
Zľava: Babkamt, Jaroslav Žídek, Dorisa, Radox1, Kaschmere a Katarína Mokošová, ktorá zastrešuje tento projekt za Guttalax.
A ktoré recepty ho zaujali najviac? Vynikajúcich receptov bolo mnoho, takže pán Žídek mal naozaj ťažké rozhodovanie. Svojim talentom na varenie ho však najviac očarili Dorisa, Kaschmere, Radox1 a Babkamt. Určite dobrý výber a zaslúžená výhra. Dorisa a Babkamt patria od založenia Varechy v roku 2010 k jej stáliciam, každá s vyše štyrmi stovkami zverejnených receptov. Radox1, ktorý si potrpí na kvalitu svojich receptov i fotografií, priznal, že varí rád, keď je sám doma. A Kaschmere je mladá, zato veľmi šikovná slečna, ktorá svojimi receptami dokazuje svoje kuchárske kvality.
Foto: Andrea Červenková
Babkamt prekvapila Jaroslava Žídeka svojim domácim nektárinkovým džemom.
A toto všetko sme mali možnosť ochutnať:
Foto: Andrea Červenková
Pstruh dúhový marinovaný a zaúdený, podávaný s marinovanými uhorkami, uhorkovým želé, chrenom a horčicovým jogurtom.
Foto: Andrea Červenková
Ceviche z tuniaka žltoplutvého, zaúdené a podávané s marakujovou omáčkou a penou z foie gras.
Foto: Andrea Červenková
Tekvicové krémové kapučíno, podávané s karamelizovanými tekvicovými semienkami, tekvicovým olejom a mliečnou penou.
Foto: Andrea Červenková
Jeseter pečený, podávaný s mrkvou, tarhoňou, mrkvovým pyré a omáčkou zo schránok kôrovcov.
Foto: Andrea Červenková
Grilovaný chrbát z daniela, podávaný s pohánkou, datľovým a šalotkovým pyré a čokoládovo-škoricovou omáčkou.
Foto: Andrea Červenková
Čokoládová tortička s nugátom a karamelom, popkornovou zmrzlinou, čokoládovým prachom a čokoládovou penou, orechmi a kandizovaným pomarančom.
Foto: Andrea Červenková
A na záver výber z ručne pripravovaných bonbónov: mandľový, škoricový, kokosový a hľuzovkový.
Súťaž prebiehala v rámci seriálu, v ktorom sme predstavili suroviny a postupy vhodné pre prirodzenú reguláciu trávenia.
V prvom kole súťaže sme hľadali najzaujímavejší recept na desiatu pre deti, v druhom kole ste sa snažili zaujať receptom so sušeným ovocím, s receptami s kyslou kapustou ste súťažili v treťom kole a v štvrtom kole ste sa snažili pána Žídeka ohúriť receptami, ktoré obsahovali kyslomliečne výrobky.
Víťazné recepty:
od Dorisa recept:od Kaschmere recept:
od Radox1 recept:
od Babkamt recept:
pripajam sa ku gratulacii a kedze aj ja v tejto skupinke mam niekoho, koho recepty s oblubou vyhladavam, o to lepsi pocit :-)
nech nam to vsetkym vari a chuti pri dobrom zdravi a nalade aj nadalej :-)
Rada vidím na fotke Dorisu, Babkamt, Radox1, recepty ktorých sa aj mne páčia ( ..a tíško závidím ten úžasný pobyt s p.Žídekom...) !
Pravdu povediac, na obed som isla s mensou neistotou, ved to bola uplna „schodzka na slepo“. Netusila som, ako to cele dopadne, ci najdeme spolocne temy. Ale ta neistota sa cela rozplynula, hned ako som zbadala prvych Varechacov.
Tie roky virtualneho kontaktu na Vareche urobia vela: sledujuc pravidelne vase komentare a recepty som mala pocit, ze vas mam vsetkych tak trochu „precitanych“. Samozrejme realita je trosku ina, ale mozem skonstatovat, ze este lepsia, lebo na internete sa clovek necha lahko uniest a nedava si pozor na pismenka...
Veru, bolo nam spolu skvelo a velmi rada by som si podobny obed zopakovala (a pokojne aj v menej nobl restaruacii :)