Magazín

Ako šéfkuchári kúzlia s jablkami

Trendy:
Ako šéfkuchári kúzlia s jablkami

Nevieme, kde a ako sa zrodilo, ale zrazu tu bolo. Stredozemný región vraj už pred dvoma tisíckami rokov poznal jablone v kultúrnejšej...
4 minúty čítania

Pesce spada

Fedor Malík:
Pesce spada

Po roku som opäť putoval do Lombardie. V Bergame sa už po trinásty raz konala medzinárodná degustácia vín s lákavým názvom Svetové emócie, kabernet a merlot spolu.
2 minúty čítania

Najvyhľadávanejšie tekvicové recepty z Varechy

Slaný Pondelok:
Najvyhľadávanejšie tekvicové recepty z Varechy

Tvrdohlavá tekvica nie je len "obyčajnou" zeleninou. Jej pestovanie je celkom jednoduché a zvyčajne sa jej urodí za vagón. Tak čo s ňou?...
7 minút čítania

Varecha 44/2017: Mäso pre labužníkov

Varecha 44/2017:
Mäso pre labužníkov

Časopis Varecha v piatok 3. novembra v denníku Pravda.
2 minúty čítania

Haló, je tu Halloween. 15 dôvodov na nefalšovanú halloweensku párty

Trendy:
Haló, je tu Halloween. 15 dôvodov na nefalšovanú halloweensku párty

Vytiahnite bosorácke klobúky i upírske zuby, oprášte čarodejnícke habity a strašidelná párty môže začať. Ponúknite sa z našich NEchutných pochúťok, ktoré švihom...
6 minút čítania

Exkluzívny rozhovor s 3-hviezdičkovým michelinovským šéfkuchárom

Osobnosti:
Exkluzívny rozhovor s 3-hviezdičkovým michelinovským šéfkuchárom

Gerta de Mangeleera – najmladšieho šéfkuchára na svete, ktorý dostal 3 michelinovské hviezdy, sme mali možnosť vidieť tento týždeň na sympóziu Gastronomy Slovakia....
5 minút čítania

Prichádza oranžová revolúcia: 10 jesenných dezertov, s ktorými si spríjemníte nielen Halloween

Prichádza oranžová revolúcia:
10 jesenných dezertov, s ktorými si spríjemníte nielen Halloween

Pripravte sa, pozor, štart! Dnes štartujeme na oranžovú, je predsa jeseň a Halloween je za dverami.
7 minút čítania

Dolnozemská sarma

Fedor Malík:
Dolnozemská sarma

Spektrum jedál našej kuchyne sa v posledných desaťročiach radikálne internacionalizuje.
2 minúty čítania

S mletým mäsom v kuchyni nie je nuda

Slaný Pondelok:
S mletým mäsom v kuchyni nie je nuda

Máloktorá surovina je v kuchyni taká variabilná ako mleté mäso. Skúste občas obľúbené fašírky vymeniť za niečo zaujímavejšie...
7 minút čítania

Varecha 43/2017: Ryba na tanieri zo slovenských vôd

Varecha 43/2017:
Ryba na tanieri zo slovenských vôd

Časopis Varecha v piatok 27. októbra v denníku Pravda.
2 minúty čítania

Varecha - živé televízne vysielanie túto sobotu

Varecha - živé televízne vysielanie túto sobotu

Po prvý krát sa pokúsime vysielať priamy prenos z Varechovského eventu zo Školy varenia, s Varecháčmi, známou foodblogerkou a hlavne so zeleninou a...
1 minúta čítania

10 x cookies podľa našich gazdiniek

Sladký Piatok:
10 x cookies podľa našich gazdiniek

Cookies dobyli svet aj slovenské kuchyne....
7 minút čítania

Kaviarne VIVA CAFE získali ocenenie Best Buy Award

Kaviarne VIVA CAFE získali ocenenie Best Buy Award

Zastávka na čerpacích staniciach OMV sa teraz naozaj oplatí aj podľa nezávislej autority. Okrem mimoriadne kvalitného paliva na nich zákazníci nájdu i najlepšie občerstvenie....
4 minúty čítania

Kuriatková omáčka

Fedor Malík:
Kuriatková omáčka

Na francúzsku „charterrellais“ omáčku z kuriatok, ktorú som pred rokmi okúsil tam kdesi dole v Languedocu, som si spomenul len nedávno.
2 minúty čítania

Ako urobiť za pár eur výdatný obed? Tajomstvo je odhalené v týchto 10 receptoch

Slaný Pondelok:
Ako urobiť za pár eur výdatný obed? Tajomstvo je odhalené v týchto 10 receptoch

Máte pár dní pred výplatou a v chladničke žiadne extra zásoby? Siahnite po týchto 10 osvedčených receptoch na slané štrúdle, v ktorých zúžitkujete zvyšky...
7 minút čítania

Varecha 42/2017: Kapustové kulinárium

Varecha 42/2017:
Kapustové kulinárium

Časopis Varecha v piatok 20. októbra v denníku Pravda.
2 minúty čítania

Varecháči odhaľovali tajomstvá prípravy sushi

Trendy:
Varecháči odhaľovali tajomstvá prípravy sushi

Sushi. To bolo v hlavnej úlohe kurzu varenia, ktorého sa zúčastnili víťazi prázdninového kola našej pravidelnej súťaže Varíme s Varechou. Do tajov...
6 minút čítania

SÚŤAŽ + VÝHERCOVIA: Vyhrajte kolekciu vín z Národného salónu

SÚŤAŽ + VÝHERCOVIA:
Vyhrajte kolekciu vín z Národného salónu

Pošlite správnu odpoveď a vyhrajte 3x kolekciu šiestich vín.
6 minút čítania

Vajcia – symbol života a bohatý zdroj vitamínov a minerálov

Vajcia – symbol života a bohatý zdroj vitamínov a minerálov

V bežnom živote sa s nimi stretávame na dennom poriadku – robíme z nich praženicu, volské oko, cestá do koláčov, nátierky, ...
2 minúty čítania

Jesenným hitom sú hrušky: 10 neodolateľne sladkých receptov

Jesenným hitom sú hrušky:
10 neodolateľne sladkých receptov

Svojím zvodnými tvarmi a krásnymi farbami nás lákajú, už keď visia na strome. A čo nastane, keď ich konečne máme obraté v...
7 minút čítania

Za 1 recept - kurz varenia pre 2 osoby: Varíme s Varechou a SÚŤAŽíme

Za 1 recept - kurz varenia pre 2 osoby:
Varíme s Varechou a SÚŤAŽíme

Je to veľmi jednoduché: už za jeden fotorecept zverejnený na Varecha. sk počas októbra môžete získať jedinečný kurz varenia pre 2 osoby.
9 minút čítania

Zdieľajte svoj TOP nápad a vyhrajte

Súťaž:
Zdieľajte svoj TOP nápad a vyhrajte

Jeseň pani bohatá, farbí stromy do zlata... Veríme, že o jesenné nápady u vás nebude núdza. Pochváľte sa s nimi na...
8 minút čítania

Hruškový „taboulé“

Fedor Malík:
Hruškový „taboulé“

Na pomedzí našej horskej vinice v modranskom hone Staré hory rastú desiatky ovocných stromov zabudnutých odrôd.
2 minúty čítania

Od kapusty nielen chlap hustý

Slaný Pondelok:
Od kapusty nielen chlap hustý

Čerstvá alebo kyslá, kapusta má v našej kuchyni svoje čestné miesto....
7 minút čítania

Varecha 41/2017: Tanier z lesa

Varecha 41/2017:
Tanier z lesa

Časopis Varecha v piatok 13. októbra v denníku Pravda.
2 minúty čítania