Trendy:
Ako šéfkuchári kúzlia s jablkami
Nevieme, kde a ako sa zrodilo, ale zrazu tu bolo. Stredozemný región vraj už pred dvoma tisíckami rokov poznal jablone v kultúrnejšej...
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Pesce spada
Po roku som opäť putoval do
Lombardie. V Bergame sa už po
trinásty raz konala medzinárodná
degustácia vín s lákavým
názvom Svetové emócie, kabernet
a merlot spolu.
2 minúty čítania
Slaný Pondelok:
Najvyhľadávanejšie tekvicové recepty z Varechy
Tvrdohlavá tekvica nie je len "obyčajnou" zeleninou. Jej pestovanie je celkom jednoduché a zvyčajne sa jej urodí za vagón. Tak čo s ňou?...
7 minút čítania
Varecha 44/2017:
Mäso pre labužníkov
Časopis Varecha v piatok 3. novembra v denníku Pravda.
2 minúty čítania
Trendy:
Haló, je tu Halloween. 15 dôvodov na nefalšovanú halloweensku párty
Vytiahnite bosorácke klobúky i upírske zuby, oprášte čarodejnícke habity a strašidelná párty môže začať. Ponúknite sa z našich NEchutných pochúťok, ktoré švihom...
6 minút čítania
Osobnosti:
Exkluzívny rozhovor s 3-hviezdičkovým michelinovským šéfkuchárom
Gerta de Mangeleera – najmladšieho šéfkuchára na svete, ktorý dostal 3 michelinovské hviezdy, sme mali možnosť vidieť tento týždeň na sympóziu Gastronomy Slovakia....
5 minút čítania
Prichádza oranžová revolúcia:
10 jesenných dezertov, s ktorými si spríjemníte nielen Halloween
Pripravte sa, pozor, štart! Dnes štartujeme na oranžovú, je predsa jeseň a Halloween je za dverami.
7 minút čítania
Fedor Malík:
Dolnozemská sarma
Spektrum jedál našej kuchyne sa v posledných desaťročiach radikálne internacionalizuje.
2 minúty čítania
Slaný Pondelok:
S mletým mäsom v kuchyni nie je nuda
Máloktorá surovina je v kuchyni taká variabilná ako mleté mäso. Skúste občas obľúbené fašírky vymeniť za niečo zaujímavejšie...
7 minút čítania
Varecha 43/2017:
Ryba na tanieri zo slovenských vôd
Časopis Varecha v piatok 27. októbra v denníku Pravda.
2 minúty čítania
Varecha - živé televízne vysielanie túto sobotu
Po prvý krát sa pokúsime vysielať priamy prenos z Varechovského eventu zo Školy varenia, s Varecháčmi, známou foodblogerkou a hlavne so zeleninou a...
1 minúta čítania
Sladký Piatok:
10 x cookies podľa našich gazdiniek
Cookies dobyli svet aj slovenské kuchyne....
7 minút čítania
Kaviarne VIVA CAFE získali ocenenie Best Buy Award
Zastávka na čerpacích staniciach OMV sa teraz naozaj oplatí aj podľa nezávislej autority. Okrem mimoriadne kvalitného paliva na nich zákazníci nájdu i najlepšie občerstvenie....
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Kuriatková omáčka
Na francúzsku „charterrellais“
omáčku z kuriatok, ktorú som
pred rokmi okúsil tam kdesi dole
v Languedocu, som si spomenul
len nedávno.
2 minúty čítania
Slaný Pondelok:
Ako urobiť za pár eur výdatný obed? Tajomstvo je odhalené v týchto 10 receptoch
Máte pár dní pred výplatou a v chladničke žiadne extra zásoby? Siahnite po týchto 10 osvedčených receptoch na slané štrúdle, v ktorých zúžitkujete zvyšky...
7 minút čítania
Varecha 42/2017:
Kapustové kulinárium
Časopis Varecha v piatok 20. októbra v denníku Pravda.
2 minúty čítania
Trendy:
Varecháči odhaľovali tajomstvá prípravy sushi
Sushi. To bolo v hlavnej úlohe kurzu varenia, ktorého sa zúčastnili víťazi prázdninového kola našej pravidelnej súťaže Varíme s Varechou. Do tajov...
6 minút čítania
SÚŤAŽ + VÝHERCOVIA:
Vyhrajte kolekciu vín z Národného salónu
Pošlite správnu odpoveď a vyhrajte 3x kolekciu šiestich vín.
6 minút čítania
Vajcia – symbol života a bohatý zdroj vitamínov a minerálov
V bežnom živote sa s nimi stretávame na dennom poriadku – robíme z nich praženicu, volské oko, cestá do koláčov, nátierky, ...
2 minúty čítania
Jesenným hitom sú hrušky:
10 neodolateľne sladkých receptov
Svojím zvodnými tvarmi a krásnymi farbami nás lákajú, už keď visia na strome. A čo nastane, keď ich konečne máme obraté v...
7 minút čítania
Za 1 recept - kurz varenia pre 2 osoby:
Varíme s Varechou a SÚŤAŽíme
Je to veľmi jednoduché: už za jeden fotorecept zverejnený na Varecha. sk počas októbra môžete získať jedinečný kurz varenia pre 2 osoby.
9 minút čítania
Súťaž:
Zdieľajte svoj TOP nápad a vyhrajte
Jeseň pani bohatá, farbí stromy do zlata... Veríme, že o jesenné nápady u vás nebude núdza. Pochváľte sa s nimi na...
8 minút čítania
Fedor Malík:
Hruškový „taboulé“
Na pomedzí našej horskej vinice v modranskom hone Staré hory rastú desiatky ovocných stromov zabudnutých odrôd.
2 minúty čítania
Slaný Pondelok:
Od kapusty nielen chlap hustý
Čerstvá alebo kyslá, kapusta má v našej kuchyni svoje čestné miesto....
7 minút čítania
Varecha 41/2017:
Tanier z lesa
Časopis Varecha v piatok 13. októbra v denníku Pravda.
2 minúty čítania