Varenie

Zavárané mandarinky

pollaris - bez fotkypollaris, 16. novembra 2017

Dobrý deň prajem,

prosím má niekto recept na zavárané mandarinky? Ja som sa ich pokúšala zavariť, ale žiaľ boli horké... Neviete mi poradiť prečo ? Ak má niekto skúsenosti alebo recept, prosím o zverejnenie. Ďakujem...

Prosím p. Izabela 929, ktorá vraj má tento recept, vlastne má dobrý recept, ak môže, nech sa mi ozve...

Ďakujem a prajem pekný deň..

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
myslím, že tam pp zostalo viac tej bielej podkožnej šupky, tá je horká,ja by som očistené oddelené krížalky zalial len horúcim nálevom a len kratúčko zasterilizoval, možno len priviedol vodu okolo pohárov k varu
otázka je: máš ich toľko? a oplatí sa s tým hrať, keď výsledok je neistý a v obchode nie sú až tak drahé?
evanaaa
Zavariť mandarinky - to je podľa všetkého piplačka, lebo ako píše @Rulik , biela časť musí preč úplne a oddeliť po dielikoch niekoľko kusov.....naozaj sa to neoplatí.
pollaris
Ďakujem, mám ich dost 10 kg, len niekde som čítala že tam pridávajú aj klinčeky, ale to by určite zmenilo chuť.
rulik
veľa klinčekov by tiež pridalo na horkosti, urob víno
pollaris
To neviem, to vie manžel, ale na to je škoda mandariniek,,, manžel pije iba červené víno....
izabella929
@pollaris , tu taký recept nemám, ale pokiaľ som ich zavárala, tiež som ich v tom čase dostala väčšie množstvo, tak som ich iba zasýpala cukrom prekladane..je to exotické ovocie a dobre vieme, že mandarinky i ostatné dovážané ovocie sa obera nedozreté a umele dozrieva..takže aby tá koža nebola až tak horká, presýpam ich ako čučoriedky a černice..dám vrstvu cukru na spodok,vrstvu mandariniek a tak po vrch..posledná vrstva je cukor..sterilizovať na 80 st. 15-20 min..môžte dať aj klinčeky, škoricu, vanilku a nezabudnite na plátky citrónu..robila som nie tak dávno džem z pomarančov..boli také suché, že sa to nedalo vôbec jesť..ošúpala som kožu, potrhala na malé kúsky, zasypala cukrom a nechala som ich presladzovať do druhého dňa.. potom som ich varila iba 15.min. a pridala som želírovací cukor a varila 5 min...horúci som plnila do fliaš..dochutiť sa dá podľa svojej chuti..rada pridávam do týchto džemov aj bylinky, vanilku, škoricu...a takto isto môžte urobiť i z mandariniek..mám tu dva recepty na Vianočný džem, to je čiste citrusový džem napokon som do neho pridala drvené lieskové oriešky..toto je špicový džem..najlepší zo všetkých..napríklad do slivkového som na jeseň pridala zrnkovú kávu a bolo to niečo neskutočne výborné..a mám tu recept i s použitím kakaa v džeme..pokiaľ budete potrebovať viac informácií, napíšte mi na email..rada poradím a netreba sa báť experimentovať...nech sa vám darí s vareškou v kuchyni..)
pollaris
@Izabella929 (16.11.2017 20:18)


Ďakujem pekne, a poprosím Vás ak môžete tie recepty na džem mi poslať... som prekvapená, že do slivkového ste pridala kávu, no je to aj o experimente ... Ste milá.... ďakujem pekne, ale iba tento mail, čo máte na vareche mám ..iný nemám.. Pekný večer prajem...
pollaris
@Izabella929 (16.11.2017 20:52)
Ďakujem pekne, všetko vyskúšam..... Podarilo sa mi zavariť tie mandarinky, Bože to bola riadna robota. Dúfam, že budú dobré...