Tekvicovo-ananásovo-pomarančový džem s rumom a orechmi fotorecept
Foto: izabella929
Pokúsila som sa kombinovať príjemné chute.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravila som si suroviny. Tentoraz som potrebovala kúskový džem, takže som všetko krájala na kocky.
-
2
Na malé kocky som nakrájala tekvicu...
-
3
...nakrájala som aj ananás.
-
4
Ošúpala som pomaranče a nakrájala na kocky.
-
5
Všetko som zmiešala, vložila do hrnca a zasypala cukrom. Priviedla som k varu a miešala, pokiaľ sa cukor neroztopil.
-
6
Na začiatku som miešala, lebo som sa bála, aby mi nechytilo spodné ovocie. Keď tekvica uvoľnila šťavu, potom som na miernom ohni nechala pomaly odparovať.
-
7
Keď začal džem hustnúť a zdalo sa mi, že je všetko dobré, pridala som šťavu z 2 citrónov a vanilínový cukor.
-
8
Kým všetko prešlo varom, nakrájala som si vlašské orechy.
-
9
Pridala som rum a orechy.
-
10
Urobila som skúšku na tanieriku.
-
11
Začala som horúci džem plniť do čistých pohárov. Uzatvorila a obrátila som ich hore dnom. Zvýšilo mi asi deci džemu, minie sa na raňajky na chlieb s maslom.
-
12
Prajem vám dobrú chuť.
-
13
Pre moju dobrú susedku som robila lečo na zimu. Veľmi sa im páči jeho chuť. Práve som ich odbalila zo suchej sterilizácie.
Diskusia k receptu